Синси: Ноле сломио и Милоша за 1/2-финале са Чилићем!

Два од два – Ђоковић после велике борбе бољи од Раонића! Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, пласирао се у полуфинале Мастерса у Синсинатију, пошто је после три сета и велике борбе победио Милоша Раонића.  ДВА степеника за дан: Сјајни Новак у полуфиналу! Димитров, па Раонић нису успели да задрже Ђоковића да се пласира међу четири у Синсинатију!

Тенис 18.08.2018 | 01:18
Синси: Ноле сломио и Милоша за 1/2-финале са Чилићем!
Тенисер из Канаде играо је феноменалан тенис, сервирао је боље, међутим и Новак је приказао атомски тенис на Централном терену.

После више од два и по сата игре српски тенисер славио је по сетовима – 7:5, 4:6, 6:3. Ђоковић ће у полуфиналу играти против Марина Чилића, који је победио Пабла Карења-Бусту.

Новак је победом над Раонићем дошао на "два од два" овог дана у Синсинатију, пошто је претходно играо меч четвртфинала са Димитровим. Њихов меч прекинут је због кише у четвртак, па су га наставили дан касније. 

Српски тенисер отворио је добро меч, у првом сервис гему Раонића имао је чак пет брејки лопту, али није успео да искорити ниједну. Канадски тенисер држао је висок проценат другог сервиса и онда је у седмом гему искористио мали пад у концентацији нашег играча. 

Раонић први долази до брејка и код резултата 5:4 за њега сервирао је за први сет. Међутим увукла се нервоза у Канађанина, који је доста грешио и Новак је успео да врати брејк у последњем тренутку.

Десети тенисер света још једном је одузео сервис Раонићу, а први сет завршио се дуплом грешком Новаковог противника. 

У другом сету Новак је играо добро, али је играч пореклом из Црне Горе нестварно сервирао. Притом је играо добро и у пољу, док је Новака мучио први сервис, који му уопште није функционисао током целог меча. 

Ђоковић није имао решење у другом периоду игре за Раонића и Канађанин је заслужено изједначио на 1-1 у сетовима (6:4). Мања криза ухватила је нашег играча почетком трећег сета. 

Раонић је први направио брејк и чинило се да је много ближи победи. Ипак, чим је одузео сервис Ђоковићу, уследио је одговор десетог играча на свету. Новак експресно прави риберејк и преузима контролу над мечом. 

Потом у осмом гему прави одлучујући брејк и онда у деветом оверава победу. Ђоковић ће се у полуфиналу Синсинатија састати са хрватским играчем Марином Чилићем.

Најпре је завршио посао против Григора Димитрова, браниоца титуле, па се после два и по сата вратио на терен и девети пут у исто толико мечева победио и Милоша Раонића.

Памтиће Новак Ђоковић енергију коју је морао да уложи да у шест и по сати победи двојицу тако добрих тенисера, а надамо се да ће памтити и овогодишњи Синсинати, где "јури" своју прву титулу.

И само му она недостаје међу Мастерсима!

ЂОКОВИЋ - РАОНИЋ 7:5, 4:6, 6:3

Јучерашњи хаос у распореду због кише у Охају није се у петак негативно одразио на Новака, нити га је избацио из концентрације. Додуше, било му је потребно да у првом сету против Раонића добро олупа рекет, али је то била мала цена за све добро што се потом догодило.

Кратак одмор између излазака на терен и пола сата меча против Димитрова, нису оставили последице на у сваком смислу спремног српског тенисера. Јако мали број грешака у четвртфиналу против доказ су да је остајао присебан и када би водио игру и када би теже налазио начине за Раонићеве снажне ударце, пре свега сервисе.

А, Канађанин је одиграо можда и најбољи од девет мечева против Новака.

Раонић је у сва три сета први остваривао "брејк" предности, а то што му се "стегла рука" када је требало да сервира за освајање првог сета није оставило дуге последице ни на његовој игри. Штавише!

Ђоковић се сјајном игром вратио из тешке ситуације, са три "везана" гема повео 7:5, али је велика борба тек почињала. Раонић му у другом сету није дозволио ниједну "брејк" шансу и учинио је оно што никад у каријери није - освојио је сет против Новака.

Ипак, Ђоковићев поглед, кретње и још тачнији ударци у трећем сету нису оставили Канађанину превише простора да жали као за првим сетом. Први "брејк" је виђен у четвртом гему (2:2), потом је потврђен (3:2) и полако је постајало јасно шта ће се догодити...

Раонић се и даље уздао у снажне сервисе, али је у одлучујућем гему Ђоковићу била потребна само једна "брејк" лопта да поведе 5:3, да упери кажипрст ка глави и да се смири пред последњих неколико минута меча.

Великом победом против снажног Канађанина, Ђоковић је направио јако важан корак ка трофеју који му недостаје, на терену који му претходних година није пријао.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Муки

18.08.2018 02:42

Кадети Босне у финалу европског првенства.

ОДГОВОРИТЕ