Sinsi: Nole slomio i Miloša za 1/2-finale sa Čilićem!

Dva od dva – Đoković posle velike borbe bolji od Raonića! Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju, pošto je posle tri seta i velike borbe pobedio Miloša Raonića.  DVA stepenika za dan: Sjajni Novak u polufinalu! Dimitrov, pa Raonić nisu uspeli da zadrže Đokovića da se plasira među četiri u Sinsinatiju!

Tenis 18.08.2018 | 01:18
Sinsi: Nole slomio i Miloša za 1/2-finale sa Čilićem!
Teniser iz Kanade igrao je fenomenalan tenis, servirao je bolje, međutim i Novak je prikazao atomski tenis na Centralnom terenu.

Posle više od dva i po sata igre srpski teniser slavio je po setovima – 7:5, 4:6, 6:3. Đoković će u polufinalu igrati protiv Marina Čilića, koji je pobedio Pabla Karenja-Bustu.

Novak je pobedom nad Raonićem došao na "dva od dva" ovog dana u Sinsinatiju, pošto je prethodno igrao meč četvrtfinala sa Dimitrovim. Njihov meč prekinut je zbog kiše u četvrtak, pa su ga nastavili dan kasnije. 

Srpski teniser otvorio je dobro meč, u prvom servis gemu Raonića imao je čak pet brejki loptu, ali nije uspeo da iskoriti nijednu. Kanadski teniser držao je visok procenat drugog servisa i onda je u sedmom gemu iskoristio mali pad u koncentaciji našeg igrača. 

Raonić prvi dolazi do brejka i kod rezultata 5:4 za njega servirao je za prvi set. Međutim uvukla se nervoza u Kanađanina, koji je dosta grešio i Novak je uspeo da vrati brejk u poslednjem trenutku.

Deseti teniser sveta još jednom je oduzeo servis Raoniću, a prvi set završio se duplom greškom Novakovog protivnika. 

U drugom setu Novak je igrao dobro, ali je igrač poreklom iz Crne Gore nestvarno servirao. Pritom je igrao dobro i u polju, dok je Novaka mučio prvi servis, koji mu uopšte nije funkcionisao tokom celog meča. 

Đoković nije imao rešenje u drugom periodu igre za Raonića i Kanađanin je zasluženo izjednačio na 1-1 u setovima (6:4). Manja kriza uhvatila je našeg igrača početkom trećeg seta. 

Raonić je prvi napravio brejk i činilo se da je mnogo bliži pobedi. Ipak, čim je oduzeo servis Đokoviću, usledio je odgovor desetog igrača na svetu. Novak ekspresno pravi riberejk i preuzima kontrolu nad mečom. 

Potom u osmom gemu pravi odlučujući brejk i onda u devetom overava pobedu. Đoković će se u polufinalu Sinsinatija sastati sa hrvatskim igračem Marinom Čilićem.

Najpre je završio posao protiv Grigora Dimitrova, branioca titule, pa se posle dva i po sata vratio na teren i deveti put u isto toliko mečeva pobedio i Miloša Raonića.

Pamtiće Novak Đoković energiju koju je morao da uloži da u šest i po sati pobedi dvojicu tako dobrih tenisera, a nadamo se da će pamtiti i ovogodišnji Sinsinati, gde "juri" svoju prvu titulu.

I samo mu ona nedostaje među Mastersima!

ĐOKOVIĆ - RAONIĆ 7:5, 4:6, 6:3

Jučerašnji haos u rasporedu zbog kiše u Ohaju nije se u petak negativno odrazio na Novaka, niti ga je izbacio iz koncentracije. Doduše, bilo mu je potrebno da u prvom setu protiv Raonića dobro olupa reket, ali je to bila mala cena za sve dobro što se potom dogodilo.

Kratak odmor između izlazaka na teren i pola sata meča protiv Dimitrova, nisu ostavili posledice na u svakom smislu spremnog srpskog tenisera. Jako mali broj grešaka u četvrtfinalu protiv dokaz su da je ostajao priseban i kada bi vodio igru i kada bi teže nalazio načine za Raonićeve snažne udarce, pre svega servise.

A, Kanađanin je odigrao možda i najbolji od devet mečeva protiv Novaka.

Raonić je u sva tri seta prvi ostvarivao "brejk" prednosti, a to što mu se "stegla ruka" kada je trebalo da servira za osvajanje prvog seta nije ostavilo duge posledice ni na njegovoj igri. Štaviše!

Đoković se sjajnom igrom vratio iz teške situacije, sa tri "vezana" gema poveo 7:5, ali je velika borba tek počinjala. Raonić mu u drugom setu nije dozvolio nijednu "brejk" šansu i učinio je ono što nikad u karijeri nije - osvojio je set protiv Novaka.

Ipak, Đokovićev pogled, kretnje i još tačniji udarci u trećem setu nisu ostavili Kanađaninu previše prostora da žali kao za prvim setom. Prvi "brejk" je viđen u četvrtom gemu (2:2), potom je potvrđen (3:2) i polako je postajalo jasno šta će se dogoditi...

Raonić se i dalje uzdao u snažne servise, ali je u odlučujućem gemu Đokoviću bila potrebna samo jedna "brejk" lopta da povede 5:3, da uperi kažiprst ka glavi i da se smiri pred poslednjih nekoliko minuta meča.

Velikom pobedom protiv snažnog Kanađanina, Đoković je napravio jako važan korak ka trofeju koji mu nedostaje, na terenu koji mu prethodnih godina nije prijao.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Muki

18.08.2018 02:42

Kadeti Bosne u finalu evropskog prvenstva.

ODGOVORITE