ШПА: Нула у Ђирони, Леванте шокирао Бетис!

Досадно су почели Примеру, брзо ће им бити забавно.  Меч који је био увод у нову сезону Ла Лиге завршен је резултатом који гледаоци најмање воле.  Ваљадолид није бирао средства: Нула на отварању Примере! Испромашиовао се Кристијан Стуани.

Фудбал 18.08.2018 | 09:30
ШПА: Нула у Ђирони, Леванте шокирао Бетис!
За почетак нове сезоне - "нула".

Утакмица Ђирона - Ваљадолид завршена је без голова, у уводних 90 минута Примере 2018/19.

Као куриозитет остаће чињеница да се гост вратио у највиши шпански ранг после четири године и да је наступио са само једним странцем у стартној постави. Био је то Мароканац Ануар Мухамед Тухами, везиста.

Навијачима Ваљадолида на следећој утакмици биће много забавније, без обзира на исход, јер ће на свом стадиону дочекати Барселону - браниоца титуле, предвођеног новим капитеном, Лионелом Месијем.

Са друге стране, забавно ће бити и у Ђирони у 2. колу, јер ће на истом мечу где су вечерас мировале мреже гостовати Реал Мадрид.

Лоша фудбалска представа на отварању Примере. Ваљадолид је дошао да "убије" фудбал у Ђирони и у томе је успео, иако је оставио прилично лош утисак - 0:0.

Ништа бољи није био ни домаћин, који је показао да би ове сезоне могао да има озбиљних проблема са екипама које се строго бране. Против оваквог противника, на свом терену, екипа Еузебија Сакристана једноставно мора да осваја бодове ако жели да буде ушушкана негде на средини табеле.

Гости су само једном успели да припрете противничком голу и то средином првог полувремена и то када је Рубен Алкараз изненада истрчао пред Јасина Буноа, али је уследила сигурна интервенција домаћег чувара мреже.

Све остало битније што се дешавало на овој утакмици догодило се пред голом Ваљадолида, али ово дефинитивно није било вече нападача Ђироне. Пре свих Кристијана Стуанија, који је у другом полувремену пропустио две одличне прилике да постигне победоносни погодак за свој тим. На крају је само један од укупно 13 шутева ка голу ишао у оквир гола на којем је стајао Ђорди Масип.

Леванте ће многи да запамте: Пропала журка на Виљамарину! Одлични гости из Валенсије надиграли индиспонирани Бетис - 3:0.

Левенте се није само добро појачао овог лета, екипа из Валенсије има озбиљно добар тим. Састав Пака Лопеза очитао је фудбалску лекцију Бетису на његовом Бенито Виљамарину, иако је домаћа публика са много очекивања дочекала сам старт сезоне - 0:3 (0:1).

Прошла сезона, као и озбиља очекивања овог лета, вероватно су представљали превелики терет за Бетис на овој утакмици. Екипа Кикеа Сетјена је ношена сјајном подршком са трибина мало и превише "јурнула" ка голу ривала, а када је Леванте издржао тај почетки налет противника, било му је много лакше да комплетну ситуацију пребаци у своју корист.

Гости су у идеалном тренутку дошли до вођства. Џејсон је готово први пут улетео у казнени простор баш у 38. минуту, након чега је у идеалној позицији пронашао Роџера Мартија и овом није било тешко да доведе свој тим у вођство.

Иделан је био тренутак за први гол, а још бољи за други. Преломни моменат меча догидио се већ у деветом минуту наставка, када је Хосе Моралес направио прави "дар-мар" у казненом простору домаћина и матирао немоћног Лопеза. Брзоноги нападач Левантеа је у последњим тренуцима утакмице успео да крунише своју и сјајну игру свог тима.

Бетис је други погодак у потпуности исекао. Домаћи играчи су до краја утакмице безупешно покушавали да угрозе гол противника, а у томе су донекле успели тек у самом финишу утакмице када се опробао Инуи. Ипак, чак и да су тада успели да дођу до поготка, питање је да ли би потпуно индиспонирани играчи Бетиса успели да угрозе славље одличног противника. Овако су уследиле нове контре и погодак сјајног Моралеса.

Леванте ће већ наредног викенда имати прилику да против Селте на свом терену потврди квалитет. Са друге стране, Бетис ће вадити "кестење из ватре" на гостовању Алавесу у Виторији.

Парови 1. кола

Ђирона - Ваљадолид 0:0

Бетис - Леванте 0:3 (0:1)
/Роџер 37, Моралес 54, 90+5/

у суботу

Селта - Еспањол 18.15
Виљареал - Сосиједад 20.15
Барселона - Алавес 22.15

у недељу

Еибар - Уеска 18.15
Ваљекано - Севиља 20.15
Реал - Хетафе 22.15

у понедељак

Валенсија - Атлетико 20.00
Билбао - Леганес 22.00

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар