ŠPA: Nula u Đironi, Levante šokirao Betis!

Dosadno su počeli Primeru, brzo će im biti zabavno.  Meč koji je bio uvod u novu sezonu La Lige završen je rezultatom koji gledaoci najmanje vole.  Valjadolid nije birao sredstva: Nula na otvaranju Primere! Ispromašiovao se Kristijan Stuani.

Fudbal 18.08.2018 | 09:30
ŠPA: Nula u Đironi, Levante šokirao Betis!
Za početak nove sezone - "nula".

Utakmica Đirona - Valjadolid završena je bez golova, u uvodnih 90 minuta Primere 2018/19.

Kao kuriozitet ostaće činjenica da se gost vratio u najviši španski rang posle četiri godine i da je nastupio sa samo jednim strancem u startnoj postavi. Bio je to Marokanac Anuar Muhamed Tuhami, vezista.

Navijačima Valjadolida na sledećoj utakmici biće mnogo zabavnije, bez obzira na ishod, jer će na svom stadionu dočekati Barselonu - branioca titule, predvođenog novim kapitenom, Lionelom Mesijem.

Sa druge strane, zabavno će biti i u Đironi u 2. kolu, jer će na istom meču gde su večeras mirovale mreže gostovati Real Madrid.

Loša fudbalska predstava na otvaranju Primere. Valjadolid je došao da "ubije" fudbal u Đironi i u tome je uspeo, iako je ostavio prilično loš utisak - 0:0.

Ništa bolji nije bio ni domaćin, koji je pokazao da bi ove sezone mogao da ima ozbiljnih problema sa ekipama koje se strogo brane. Protiv ovakvog protivnika, na svom terenu, ekipa Euzebija Sakristana jednostavno mora da osvaja bodove ako želi da bude ušuškana negde na sredini tabele.

Gosti su samo jednom uspeli da priprete protivničkom golu i to sredinom prvog poluvremena i to kada je Ruben Alkaraz iznenada istrčao pred Jasina Bunoa, ali je usledila sigurna intervencija domaćeg čuvara mreže.

Sve ostalo bitnije što se dešavalo na ovoj utakmici dogodilo se pred golom Valjadolida, ali ovo definitivno nije bilo veče napadača Đirone. Pre svih Kristijana Stuanija, koji je u drugom poluvremenu propustio dve odlične prilike da postigne pobedonosni pogodak za svoj tim. Na kraju je samo jedan od ukupno 13 šuteva ka golu išao u okvir gola na kojem je stajao Đordi Masip.

Levante će mnogi da zapamte: Propala žurka na Viljamarinu! Odlični gosti iz Valensije nadigrali indisponirani Betis - 3:0.

Levente se nije samo dobro pojačao ovog leta, ekipa iz Valensije ima ozbiljno dobar tim. Sastav Paka Lopeza očitao je fudbalsku lekciju Betisu na njegovom Benito Viljamarinu, iako je domaća publika sa mnogo očekivanja dočekala sam start sezone - 0:3 (0:1).

Prošla sezona, kao i ozbilja očekivanja ovog leta, verovatno su predstavljali preveliki teret za Betis na ovoj utakmici. Ekipa Kikea Setjena je nošena sjajnom podrškom sa tribina malo i previše "jurnula" ka golu rivala, a kada je Levante izdržao taj početki nalet protivnika, bilo mu je mnogo lakše da kompletnu situaciju prebaci u svoju korist.

Gosti su u idealnom trenutku došli do vođstva. Džejson je gotovo prvi put uleteo u kazneni prostor baš u 38. minutu, nakon čega je u idealnoj poziciji pronašao Rodžera Martija i ovom nije bilo teško da dovede svoj tim u vođstvo.

Idelan je bio trenutak za prvi gol, a još bolji za drugi. Prelomni momenat meča dogidio se već u devetom minutu nastavka, kada je Hose Morales napravio pravi "dar-mar" u kaznenom prostoru domaćina i matirao nemoćnog Lopeza. Brzonogi napadač Levantea je u poslednjim trenucima utakmice uspeo da kruniše svoju i sjajnu igru svog tima.

Betis je drugi pogodak u potpunosti isekao. Domaći igrači su do kraja utakmice bezupešno pokušavali da ugroze gol protivnika, a u tome su donekle uspeli tek u samom finišu utakmice kada se oprobao Inui. Ipak, čak i da su tada uspeli da dođu do pogotka, pitanje je da li bi potpuno indisponirani igrači Betisa uspeli da ugroze slavlje odličnog protivnika. Ovako su usledile nove kontre i pogodak sjajnog Moralesa.

Levante će već narednog vikenda imati priliku da protiv Selte na svom terenu potvrdi kvalitet. Sa druge strane, Betis će vaditi "kestenje iz vatre" na gostovanju Alavesu u Vitoriji.

Parovi 1. kola

Đirona - Valjadolid 0:0

Betis - Levante 0:3 (0:1)
/Rodžer 37, Morales 54, 90+5/

u subotu

Selta - Espanjol 18.15
Viljareal - Sosijedad 20.15
Barselona - Alaves 22.15

u nedelju

Eibar - Ueska 18.15
Valjekano - Sevilja 20.15
Real - Hetafe 22.15

u ponedeljak

Valensija - Atletiko 20.00
Bilbao - Leganes 22.00

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar