НБА играчи уљепшали дан малишанима у "Тиршовој"!

НБА кошаркаши и тренери посетили су малишане на Институту за онкологију и радиологију Србије и у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој.

Кошарка 18.08.2018 | 10:30
НБА играчи уљепшали дан малишанима у "Тиршовој"!
Учесници кампа "Кошарка без граница", у склопу акције фондације "НБА Царес", посетили су децу како би им уручили поклоне и улили оптимизам да издрже и победе у тешким данима.

Богдан Богдановић, Немања Бјелица, Бобан Марјановић, Ана Дабовић, Соња Петровић, Никола Вучевић, Владимир Радмановић, Жарко Чабаркапа, Грег Поповић,Гери Херис, Френк Камински и други провели су парсати дружећи се са децом. 

"Посете попут ове су важне да бисмо подигли свест јавности о тешкоћама са којима се ова деца суочавају, и да их усрећимо и поделимо радост. Тужно је када их видите како се носе са својим проблемима, и како воде битке далеко теже и важније од свих спортских које ми имамо на терену. Али, то су јунаци, све до једног, и драго ми је што смо дружили и упознали. Трудићемо се да им помажемо када смо год у прилици", рекао је Богдановић. 

Богданов саиграч из Сакраменто Кингса и репрезентације Србије, Немања Бјелица, поновио је да су деца најважнија. 

"Њихов осмех и срећа су најбитнији, као и да буду радосни једног дана. И ја имам децу, и било ми је тешко када сам видео малишане са чим се све суочавају. Надам се да смо им барем мало улепшали дан".

Универзитетска дечја клиника у Тиршовој је најстарија дечија болница у Србији, са преко 300 кревета и са амбулантама које се баве дијагностиком најтежих болести. Сваке године ова институција уводи нове технологије и нову опрему за што квалитетније и ефикасније лечење. 

"За све нас је огромно задовољство да можемо да видимо легенде НБА лиге, као и активне играче од којих су многи са ових простора. За децу је ово велики поклон, јер им помаже да лакше преброде болничке дане те им измами осмех на лице, што нам је најважније. Акција је добар пример како велике организације попут НБА мисле о болесној деци", рекао је др Горан Вукомановић. 

Служба за педијатријску онкологију налази се у склопу Института за онкологију и радиологију Србије, где се лече деца оболела од малигних тумора коштаног система, централног нервног система, као и осталих мекоткивних саркома и других ретких тумора. 

"Данас је био велики дан за децу, и много им значи што су их посетили великани кошарке из НБА лиге. Велико је задовољство и част имати такве госте, и привилегија свих нас је да упознамо ове момке и девојке који су издвојили своје време да посете нашу децу, обрадују их својим присуством и донетим поклонима. Мислим да ће им то остати дуго у сећању", поручила је др Лејла Париповић. 

Камп "Кошарка без граница", у организацији НБА лиге, ФИБА и Кошаркашког савеза Србије, завршава се сутра, финалним догађајем за младе играче и играчице до 17 године из целе Европе, у дворани "Радивој Кораћ" у Београду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар