БРАВО! "Змајићи" изборили финале и А дивизију!

Бх. кадети су се побједом против Македоније пласирали у финале Европског првенства Б дивизије и обезбиједили повратак у А дивизију.

Кошарка 18.08.2018 | 10:45
БРАВО! "Змајићи" изборили финале и А дивизију!
Одличне вијести долазе из Сарајева.

Млади бх. кошаркаши ће у финалу Европског првенства Б дивизије играти против Чешке или Русије након што су тријумфом против Македоније изборили пласман у финале.

Македонци су у првом дијелу меча доста добро парирали "змајићима" који су меч преломили у трећој четвртини, а сигурном игром у посљедњем кварталу привели меч крају и осигурали повратак у А дивизију.

МАКЕДОНИЈА - БиХ 76:95 (20:23, 30:27, 14:26, 12:19)

У првом полувремену је виђена доста изједначена игра, прва дионица је припала селекцији БиХ али су Македонци у другом кварталу анулирали три поена предности и на одмор се отишло са нерјешеним резултатом да би "змајићи" меч преломили у трећем кварталу.

Изабраници Адмира Прашовића су одличном игром отишли на дванаест поена предности, а у посљедњој четвртини су наставили у истом ритму и тријумфовали са коначних 19 поена вишка.

Босну и Херцеговину је до побједе предводио Алем Хусеиновић са 26 поена, док је 19 у побједу уградио Денис Халилчевић. Велики допринос су дали Валентин Видовић са 15 и Вук Кусмук са 13 поена.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар