BRAVO! "Zmajići" izborili finale i A diviziju!

Bh. kadeti su se pobjedom protiv Makedonije plasirali u finale Evropskog prvenstva B divizije i obezbijedili povratak u A diviziju.

Košarka 18.08.2018 | 10:45
BRAVO! "Zmajići" izborili finale i A diviziju!
Odlične vijesti dolaze iz Sarajeva.

Mladi bh. košarkaši će u finalu Evropskog prvenstva B divizije igrati protiv Češke ili Rusije nakon što su trijumfom protiv Makedonije izborili plasman u finale.

Makedonci su u prvom dijelu meča dosta dobro parirali "zmajićima" koji su meč prelomili u trećoj četvrtini, a sigurnom igrom u posljednjem kvartalu priveli meč kraju i osigurali povratak u A diviziju.

MAKEDONIJA - BiH 76:95 (20:23, 30:27, 14:26, 12:19)

U prvom poluvremenu je viđena dosta izjednačena igra, prva dionica je pripala selekciji BiH ali su Makedonci u drugom kvartalu anulirali tri poena prednosti i na odmor se otišlo sa nerješenim rezultatom da bi "zmajići" meč prelomili u trećem kvartalu.

Izabranici Admira Prašovića su odličnom igrom otišli na dvanaest poena prednosti, a u posljednjoj četvrtini su nastavili u istom ritmu i trijumfovali sa konačnih 19 poena viška.

Bosnu i Hercegovinu je do pobjede predvodio Alem Huseinović sa 26 poena, dok je 19 u pobjedu ugradio Denis Halilčević. Veliki doprinos su dali Valentin Vidović sa 15 i Vuk Kusmuk sa 13 poena.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar