"Ла Бомба" отишла у легенду!

Један од највећих шпанских кошаркаша у историји завршио је каријеру.

Кошарка 18.08.2018 | 22:15
"Ла Бомба" отишла у легенду!
Памтићемо га због стила игре, чувеног шута са високим луком, који је Саша Ђорђевић покушао да "исправи" током њихових заједничких дана у Барси, па је одустао, схвативши да је то уникатно оружје.

Памтићемо га због Барселониних титула у Евролиги, МВП сезона у најјачем евро-такмичењу, а највише ће нам остати у памћењу због шпанске репрезентације, са којом је заиста доминирао на највећим турнирима и освојио три титуле (Светско првенство 2006, Еуробаскет 2009. и 2011), као и још седам одличја.

Због свих одличја, титула и због представљања нападачке кошарке у коју су многи сумњали,Хуан Карлос Наваро (38) био је играч који је обележио епоху европске кошарке.

Од данас, он је званично пензионисани играчи и нови члан оперативне секције КК Барселона.

"Барселона овим путем саопштава да ће Хуан Карлос Наваро бити важан део кошаркашких структура од сезоне 2018/19, што је предвиђено уговором потписаним 2017, а сада и остварено, када се повукао од активних спортских дужности", саопштио је његов клуб.

'Ла Бомба оставља за собом изузетно успешну, 20-годишњу каријеру, а о томе ће и лично говорити на конференцији за новинаре у клупским просторијама у наредном периоду", такође је наведено, уз биографске податке великог кошаркаша.

Наваро је рођен у месту Сант Фелију де Љобрегат, а за Барселону је играо у два десетогодишња "мандата". У први тим је ушао 1997. и био је члан "Блаугране" до 2007, када је на сезону постао члан Мемфис Гризлија. Ипак, у Америци се није дуго задржао, па се већ 2008. вратио у Каталонију и остао још десет година.

Бројни клубови широм континента придружили су се честиткама, као и Евролига, која се опростила од једног од својих највећих играча.

Између осталог, Наваро је актуелни рекордер у броју одиграних утакмица у Евролиги, а такође је и најбољи стрелац такмичења у историји. Исто тако, сабрао је највећи број индексних поена, убацио је највише тројки и постао је први играч који је у најјачем евро-такмичењу постигао 4.000 поена.

Европска кошарка је остала без великана. Без чувене "Ла Бомбе"!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар