"La Bomba" otišla u legendu!

Jedan od najvećih španskih košarkaša u istoriji završio je karijeru.

Košarka 18.08.2018 | 22:15
"La Bomba" otišla u legendu!
Pamtićemo ga zbog stila igre, čuvenog šuta sa visokim lukom, koji je Saša Đorđević pokušao da "ispravi" tokom njihovih zajedničkih dana u Barsi, pa je odustao, shvativši da je to unikatno oružje.

Pamtićemo ga zbog Barseloninih titula u Evroligi, MVP sezona u najjačem evro-takmičenju, a najviše će nam ostati u pamćenju zbog španske reprezentacije, sa kojom je zaista dominirao na najvećim turnirima i osvojio tri titule (Svetsko prvenstvo 2006, Eurobasket 2009. i 2011), kao i još sedam odličja.

Zbog svih odličja, titula i zbog predstavljanja napadačke košarke u koju su mnogi sumnjali,Huan Karlos Navaro (38) bio je igrač koji je obeležio epohu evropske košarke.

Od danas, on je zvanično penzionisani igrači i novi član operativne sekcije KK Barselona.

"Barselona ovim putem saopštava da će Huan Karlos Navaro biti važan deo košarkaških struktura od sezone 2018/19, što je predviđeno ugovorom potpisanim 2017, a sada i ostvareno, kada se povukao od aktivnih sportskih dužnosti", saopštio je njegov klub.

'La Bomba ostavlja za sobom izuzetno uspešnu, 20-godišnju karijeru, a o tome će i lično govoriti na konferenciji za novinare u klupskim prostorijama u narednom periodu", takođe je navedeno, uz biografske podatke velikog košarkaša.

Navaro je rođen u mestu Sant Feliju de Ljobregat, a za Barselonu je igrao u dva desetogodišnja "mandata". U prvi tim je ušao 1997. i bio je član "Blaugrane" do 2007, kada je na sezonu postao član Memfis Grizlija. Ipak, u Americi se nije dugo zadržao, pa se već 2008. vratio u Kataloniju i ostao još deset godina.

Brojni klubovi širom kontinenta pridružili su se čestitkama, kao i Evroliga, koja se oprostila od jednog od svojih najvećih igrača.

Između ostalog, Navaro je aktuelni rekorder u broju odigranih utakmica u Evroligi, a takođe je i najbolji strelac takmičenja u istoriji. Isto tako, sabrao je najveći broj indeksnih poena, ubacio je najviše trojki i postao je prvi igrač koji je u najjačem evro-takmičenju postigao 4.000 poena.

Evropska košarka je ostala bez velikana. Bez čuvene "La Bombe"!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar