Адио Ла Бомба!

Хуан Карлос Наваро одлучио да заврши професионалну каријеру! Кошарка више неће бити иста: Наваро отишао са терена! Легендарни кошаркаш Барселоне Хуан Карлос Наваро одлучио је данас да заврши играчку каријеру, саопштено је на сајту каталонског клуба.

Кошарка 18.08.2018 | 16:30
Адио Ла Бомба!
Лагани излазак из блока, још лаганији избачај и лопта која погађа дно мрежице... Такве и сличне потезе својствене Хуану Карлосу Навару више нећемо гледати на кошаркашким мечевима. Један од најбољих шутера у модерној историји кошарке одлучио је да се пензионише, али ће остати важан шраф тима у којем се афирмисао и стекао светску славу.

Некадашњи репрезентативац Шпаније, Хуан Карлос Наваро, биће део спортског сектора Барселоне. Великан из Каталоније је вест о пензионисању Ла Бомбе објавио и на званичном сајту и побројао је шта је све Хуан Карлос Наваро урадио за две деценије носећи дрес Блаугране.

Тешко је све то описати. Остаће записано да је за 20 година у Барселони, освојио 35 трофеја. Био је добитник бројних индивидуланих признања.

„Хуан Карлос Наваро је играч са највећим утицајм на новију историју Барселоне“, пише у саопштењу Барселоне.

Како се наводи, 38-годишњи најтрофејнији играч у историји тима са 35 великих трофеја, у наредном периоду биће укључен у акције клуба као функционер.

Популарни "Ла Бомба" дебитовао је за Барселону 1997. године, а само је на једну сезону променио клупске боје, када је 2007-2008 био члан НБА лигаша Мемфиса.

Са Барселоном је, између осталог, освојио две титуле у Евролиги, осам пута био је шампион Шпаније и седам пута победник Купа краља. Са селекцијом Шпаније има три олимпијске медаље (два сребра и бронзу), светску титулу из Јапана 2006, као и шест медаља са шампионата Европе (по две златне, сребрне и бронзане).

Заједно са Пол Гасолом био је предводник генерације зулатних шпанских дечака. На великим такмичењима освојио је десет медаља, три златне. Био је предводник Фурије на Мундобаскету 2006.године.

Готово целу каријеру провео је у Барселони. У НБА лиги је провео само једну сезону.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар