Adio La Bomba!

Huan Karlos Navaro odlučio da završi profesionalnu karijeru! Košarka više neće biti ista: Navaro otišao sa terena! Legendarni košarkaš Barselone Huan Karlos Navaro odlučio je danas da završi igračku karijeru, saopšteno je na sajtu katalonskog kluba.

Košarka 18.08.2018 | 16:30
Adio La Bomba!
Lagani izlazak iz bloka, još laganiji izbačaj i lopta koja pogađa dno mrežice... Takve i slične poteze svojstvene Huanu Karlosu Navaru više nećemo gledati na košarkaškim mečevima. Jedan od najboljih šutera u modernoj istoriji košarke odlučio je da se penzioniše, ali će ostati važan šraf tima u kojem se afirmisao i stekao svetsku slavu.

Nekadašnji reprezentativac Španije, Huan Karlos Navaro, biće deo sportskog sektora Barselone. Velikan iz Katalonije je vest o penzionisanju La Bombe objavio i na zvaničnom sajtu i pobrojao je šta je sve Huan Karlos Navaro uradio za dve decenije noseći dres Blaugrane.

Teško je sve to opisati. Ostaće zapisano da je za 20 godina u Barseloni, osvojio 35 trofeja. Bio je dobitnik brojnih individulanih priznanja.

„Huan Karlos Navaro je igrač sa najvećim uticajm na noviju istoriju Barselone“, piše u saopštenju Barselone.

Kako se navodi, 38-godišnji najtrofejniji igrač u istoriji tima sa 35 velikih trofeja, u narednom periodu biće uključen u akcije kluba kao funkcioner.

Popularni "La Bomba" debitovao je za Barselonu 1997. godine, a samo je na jednu sezonu promenio klupske boje, kada je 2007-2008 bio član NBA ligaša Memfisa.

Sa Barselonom je, između ostalog, osvojio dve titule u Evroligi, osam puta bio je šampion Španije i sedam puta pobednik Kupa kralja. Sa selekcijom Španije ima tri olimpijske medalje (dva srebra i bronzu), svetsku titulu iz Japana 2006, kao i šest medalja sa šampionata Evrope (po dve zlatne, srebrne i bronzane).

Zajedno sa Pol Gasolom bio je predvodnik generacije zulatnih španskih dečaka. Na velikim takmičenjima osvojio je deset medalja, tri zlatne. Bio je predvodnik Furije na Mundobasketu 2006.godine.

Gotovo celu karijeru proveo je u Barseloni. U NBA ligi je proveo samo jednu sezonu.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar