ПЛ БиХ - Жижовић: Битно је да не губимо!

Радник након четири ремија у пет утакмица дочекује Младост (субота, 17 часова), са жељом да обрадује своје навијаче.

Фудбал 17.08.2018 | 17:30
ПЛ БиХ - Жижовић: Битно је да не губимо!
Седам бодова из пет одиграних утакмица може задовољити шефа стручног штаба РадникаМладен Жижовића, који се ипак нада да би у шестом колу његова екипа могла забиљежити тријумф.

Гост Бијељинаца за викенд ће бити Младост из Добој-Какња, која у Семберију долази са новим тренером, Аднаном Зилџовићем.

Послије уводног тријумфа против Сарајева (2:1), фудбалери Радника нанизали су четири ремија, од чега три најнепопуларнијим резултатом, па Жижовић сигурно не може бити задовољан реализацијом у нападу. Истовремено, одбрана је на висини задатка па на три од пет мечева није дозволила капитулацију.

"Уз Широки Бријег смо једина екипа без пораза. Сада нам долази Младост, која је у прошлом колу несрећно поражена у надокнади. Сигурно да табела не показује право стање, јер имају само два бода, а у свим домаћим утакмицама били су ближе побједи. Ми морамо пружити максимум, иако смо поприлично потрошени", рекао је Жижовић у најави суботње утакмице.

Ритам сриједа-субота сигурно је отежавајућа околност за све премијерлигашке клубове, који не располажу широким играчким кадром.

"У шест дана одиграћемо три утакмице, а умор се можда осјетио већ на утакмици са Челиком, гдје су гости дошли деструктивно да играју, тако да нисмо успјели наћи пут до мреже. Морамо бити максимално концентрисани. Мора негдје 'отчепити', јер смо код сва четири ремија били ближи побједи. Радује нас начин на који играмо и освајамо бодове. Битно је да не губимо. Надам се да ће резултат бити позитиван и да ћемо доћи на мјесто које заслужујемо", поручио је Жижовић.

У табору Радника стање са играчким кадром поприлично је задовољавајуће, а осим умора, нема изостанака због картона или повреда.

"Немамо повријеђених, али има пар уморних играча, с обзиром на згуснут распоред. Покушаћемо стиснусти зубе како бисмо дошли до побједе", закључио је стратег Бијељинаца.

Радник и Младост свој меч играју на Градском стадиону у суботу од 17 часова.

Главни судија сусрета биће Лука Билбија из Приједора, а помагаће му Сенад Ибришимбеговић из Травника и Фикрет Бачић из Лукавца.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 6. КОЛО:

Субота:

Челик - Звијезда 09 (17.00)
Крупа - ГОШК
Радник - Младост

Недјеља:

Тузла сити - Жељезничар (19.00)
Сарајево - Зрињски (20.00)

Понедјељак:

Широки Бријег - Слобода (20.00)

ТАБЕЛА: Широки Бријег 11, Жељезничар 10, Сарајево 8, Радник 7, Слобода 7, Челик 7, Крупа 6, Зрињски (-1) 6, ГОШК 5, Тузла сити 4, Звијезда 09 (-1) 3, Младост 2.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар