PL BiH - Žižović: Bitno je da ne gubimo!

Radnik nakon četiri remija u pet utakmica dočekuje Mladost (subota, 17 časova), sa željom da obraduje svoje navijače.

Fudbal 17.08.2018 | 17:30
PL BiH - Žižović: Bitno je da ne gubimo!
Sedam bodova iz pet odigranih utakmica može zadovoljiti šefa stručnog štaba RadnikaMladen Žižovića, koji se ipak nada da bi u šestom kolu njegova ekipa mogla zabilježiti trijumf.

Gost Bijeljinaca za vikend će biti Mladost iz Doboj-Kaknja, koja u Semberiju dolazi sa novim trenerom, Adnanom Zildžovićem.

Poslije uvodnog trijumfa protiv Sarajeva (2:1), fudbaleri Radnika nanizali su četiri remija, od čega tri najnepopularnijim rezultatom, pa Žižović sigurno ne može biti zadovoljan realizacijom u napadu. Istovremeno, odbrana je na visini zadatka pa na tri od pet mečeva nije dozvolila kapitulaciju.

"Uz Široki Brijeg smo jedina ekipa bez poraza. Sada nam dolazi Mladost, koja je u prošlom kolu nesrećno poražena u nadoknadi. Sigurno da tabela ne pokazuje pravo stanje, jer imaju samo dva boda, a u svim domaćim utakmicama bili su bliže pobjedi. Mi moramo pružiti maksimum, iako smo poprilično potrošeni", rekao je Žižović u najavi subotnje utakmice.

Ritam srijeda-subota sigurno je otežavajuća okolnost za sve premijerligaške klubove, koji ne raspolažu širokim igračkim kadrom.

"U šest dana odigraćemo tri utakmice, a umor se možda osjetio već na utakmici sa Čelikom, gdje su gosti došli destruktivno da igraju, tako da nismo uspjeli naći put do mreže. Moramo biti maksimalno koncentrisani. Mora negdje 'otčepiti', jer smo kod sva četiri remija bili bliži pobjedi. Raduje nas način na koji igramo i osvajamo bodove. Bitno je da ne gubimo. Nadam se da će rezultat biti pozitivan i da ćemo doći na mjesto koje zaslužujemo", poručio je Žižović.

U taboru Radnika stanje sa igračkim kadrom poprilično je zadovoljavajuće, a osim umora, nema izostanaka zbog kartona ili povreda.

"Nemamo povrijeđenih, ali ima par umornih igrača, s obzirom na zgusnut raspored. Pokušaćemo stisnusti zube kako bismo došli do pobjede", zaključio je strateg Bijeljinaca.

Radnik i Mladost svoj meč igraju na Gradskom stadionu u subotu od 17 časova.

Glavni sudija susreta biće Luka Bilbija iz Prijedora, a pomagaće mu Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Fikret Bačić iz Lukavca.

PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO:

Subota:

Čelik - Zvijezda 09 (17.00)
Krupa - GOŠK
Radnik - Mladost

Nedjelja:

Tuzla siti - Željezničar (19.00)
Sarajevo - Zrinjski (20.00)

Ponedjeljak:

Široki Brijeg - Sloboda (20.00)

TABELA: Široki Brijeg 11, Željezničar 10, Sarajevo 8, Radnik 7, Sloboda 7, Čelik 7, Krupa 6, Zrinjski (-1) 6, GOŠK 5, Tuzla siti 4, Zvijezda 09 (-1) 3, Mladost 2.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar