Фелпс: То је била трка живота - и данас ме шокира!

Амерички пливач Мајкл Фелпс упамћен је по освојених осам златних медаља на једним олимпијским играма (Пекинг 2008. ), а трку живота пливао је против Србина.

Остали спортови 18.08.2018 | 15:30
Фелпс: То је била трка живота - и данас ме шокира!
Десет година касније Фелпс се присетио окршаја са Милорадом Чавићем, у трци делфин стилом на 100 метара у финалу Олимпијских игара у Пекингу.

"Пре десет година... Трка и победа с најмањом разликом, стоти део секунде. Брже него што можете да пукнете прстима или да трепнете. Ово је трка мог живота? Мора бити. До данашњег дана ме шокира", написао је Фелпс.

Он је на фотографији објављеној на Инстаграму "таговао" свој МП тим, као и "Омегу", која је мерила време у овој трци, док Милорада Чавића није поменуо.

Победе се, али јуче на дан када је и одржана, присетио и Милорад Чавић.

"Тачно десет година је прошло откако се ово догодило. Стив Префонтејн је рекао једном 'трка је као уметност коју људи гледају и на које она оставља утисак на све могуће начине које разумеју'. Волим да мислим како је цео пливачки свет (и шире) бар у једном кратком тренутку осетио сваку емоцију коју је могао. Сви тежимо томе да будемо признати, поштовани и упамћени од наследника - и ја сам поносан што се сећам своје битке на овај дан 2008. године", написао је Чавић на Инстаграму.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар