У САД још пријава за злостављање!

Још две америчке гиманстичарке оптужиле лекара за злостављење! Америчке гимнастичарке Медисон Кошан и Кејла Рос оптужиле су лекара Лерија Насара за злостављање.

Остали спортови 18.08.2018 | 14:30
У САД још пријава за злостављање!
Насар је пре неколико месеци осуђен након што је признао да је злостављао неке од најбољих америчких гимнастичарки.

Он је крајем јануара осуђен на затворску казну од 40 до 175 година због злостављања спортисткиња.

За последњих 18 месеци бројне гимнастичарке су износиле оптужбе против Насара, а Кошан и Рос су временом почеле да схватају да су имале исто искуство као и бројне девојке које је он злостављао под изговором лечења.

Њима је било потребно неколико месеци да схвате шта се дешавало и да изађу у јавност.

"Свако се на свој начин носи са ситуацијом. Није важно колико имате година ни шта вам се догодило. Дошла сам до тачке у животу да желим да поделим своју причу и да кренем даље", рекла је Рос, чланица америчке репрезентације, која је освојила златну медаљу на Олимпијским играма у Лондону 2012. године.

Рос и Кошан су у Рио де Жанеиру 2016. године освојиле олимпијско злато у екипној конкуренцији. Оне су се 2016. године повукле из медјународних такмичења и од тада се такмиче на колеџу.

Обе 21-годишње гимнастичарке су рекле да су у себи порицале злостављање, а преокрет се догодио у јануару, када су гледале да скоро 200 жена износи своје приче о Насару.

Оне су рекле да промене које су се догодиле у претходне две године у Савезу за ритмичку гимнастику САД нису довољне и да треба наставити промену културе у тој земљи око гимнастике. Свих пет чланица олимпијског тима из Лондона 2012. године су оптужиле Насара за злостављање, а четири са Игара у Рију 2016. године.

"Има још тренера који негују стил злостављања, вербално или на други начин", навела је Кошан.

Иначе, казна на коју је Насар осуђен 24. јануара је била друга вишегодишња казна затвора за 54-годишњег лекара. Он је осуђен и на 60 година у федералном затвору због дечје порнографије. Он је признао да је између 1998. и 2005. године сексуално злостављао седам жена и рекао да су га оптужбе више од 150 особа "потресле до сржи" и да му је жао због његових злочина.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар