СЛС: Викенд без Партизана и Звезде!

Утакмица 5. кола Суперлиге Србије између Партизана и Рада дефинитивно је одложена, потврдио је директор такмичења Владимир Булатовић.

Фудбал 17.08.2018 | 15:45
СЛС: Викенд без Партизана и Звезде!
Меч који је требало да се одигра у недељу од 19 сати на стадиону у Хумској одложен је како би Партизан што спремнији и одморнији дочекао у четвртак први меч у Београду са Бешикташом у плеј-офу за Лигу Европе.

"Партизан је затражио одлагање, Рад је прихватио предлог и преостаје само да верификујемо одлуку", потврдио је Тањугу Владимир Булатовић.

Партизан се одлучио на исти потез као Црвена звезда која је пре два дана затражила одлагање утакмице у Крушевцу, на шта је Напредак пристао, уочи дуела у уторак са Салцбургом у борби за Лигу шампиона. Нови термини биће накнадно саопштени.

У одсусутву вечитих дерби се игра у Кули између суботичког Спартака и Радничког из Ниша, тимова који су овог лета били на евро-сцени. Спартак је слабо почео нову сезону, већ има три пораза и тријумф му је неопходан да побегне из доњег дома, за разлику од Радничког који се "захухтао" на другој позицији.

У истој ситуацији као Спартак је и Војводина, претендент за место у Европи, али је лоше кренула и сада у Новом Саду дочекује Бачку, Чукарички на Бановом брду новајлију Пролетер, а врањански Динамо покушаће прве бодове да освоји на "крову" против Вождовца.

Пред нама је већ 5. коло Суперлиге 2018/19 и прво ове сезоне у ком је дошло до одлагања због наступа у Европи, што је постала једна од традиција у нашем шампионату. "Вечити" ривали одмараће овог викенда...

Овог пута одложен је дерби меч који је у недељу требало да буде одигран у Крушевцу између Напретка и Црвене звезде.

Црвено-бели ће 48 сати касније, али пред празним трибинама "Маракане", дочекати аустријског шампиона Ред Бул Салцбург у првом мечу плеј-оф рунде квалификација за Лигу шампиона. Из Љутице Богдана упућен је захтев Заједници Суперлиге за одлагање, што је директор такмичења Владимир Булатовић уважио након што су се Крушевљани сложили са иницијативом.

Прошле сезоне Напредак и Црвена звезда састајали су се три пута, Крушевљани су у октобру победили под Багдалом 1:0, у марту је у Београду било 1:1, након чега су црвено-бели крајем априла у плеј-оф рунди Суперлиге забележили победу од 0:2. 

У петак је постало познато да се неће играти ни мали градски дерби између Партизана и Рада!

"Партизан је затражио одлагање, Рад је прихватио предлог и преостаје само да верификујемо одлуку", појаснио је Тањугу Владимир Булатовић, директор такмичења Суперлиге Србије.

Црно-бели су у четвртак у Хумској савладали дански Нордсјеланд у реванш утакмици 3. кола квалификација за Лигу Европе, што је била трећа победа у низу од доласка Зорана "Бате" Мирковића на место тренера, а након растанка са Мирославом Ђукићем.

Спартак ће у недељу од 17 сати (уз пренос на ТВ Арена спорт), поново као домаћини у Кули (док не буде завршено реновирање "Градског стадиона"), покушати да у једном од дербија кола савлада Раднички из Ниша и прекине низ од три суперлигашка пораза.

Суботичани су у четвртак увече завршили квалификације за Лигу Европе ремијем у Данској са Брондбијем, након чега им је остало мање од 72 сата да збију редове и покушају да стигну до важних бодова у првенству које је, очигледно, "дебело" испаштало због европске авантуре.

И тај дуел биће преношен уживо на Арени спорт, као и онај у Лучанима где Младост дочекује Земун.

Форма:

Актуелни шампиони, фудбалери Црвене звезде, у серији су од четири утакмице без пораза уз гол-разлику 10:1, а непоражени су још Чукарички и Младост који имају по два ремија и гол-разлике 6:2, односно 5:2. Пролетер, Бачка и Партизан немају пораз од првог кола, док су Вождовац, Спартак и Напредак славили на старту па везали три меча без победе - с тим да Вождовчани и Суботичани немају ни бод од тада.

Војводина није победила никога од старта шампионата, али има само један пораз, док је новајлија Динамо из Врања уписао сва четири пораза уз један постигнут гол.

Листа стрелаца:

3 - Вељко Симић (Земун/Ц. звезда)
3 - Слађан Никодијевић (Раднички)
3 - Милан Миросављев (Пролетер)

Парови 5. кола:

субота

Чукарички - Пролетер 19.00
/Лазар Трпковић/

Вождовац - Динамо 20.00
/Ненад Минаковић/

Војводина - Бачка 20.00
/Игор Стојиљковић/

Младост - Земун 20.00 Арена спорт 1
/Новак Симовић/

недеља

Спартак - Раднички 17.00 Арена спорт 1
/Александар Васић/

Радник - Мачва 20.00
/Петар Пипер/

Црвена звезда - Напредак (одложено)
Партизан - Рад (одложено)

Табела: Црвена звезда 12, Раднички 9, Чукарички 8, Младост 8, Пролетер 7, Партизан 7, Рад 6, Радник 6, Бачка 5, Напредак 5, Мачва 4, Војводина 3, Вождовац 3, Спартак 3, Земун 2, Динамо 0.

Парови 6. кола (25. и 26. август): Динамо - Земун, Рад - Младост, Мачва - Партизан, Бачка - Радник, Пролетер - Војводина, Црвена звезда - Чукарички, Раднички - Напредак, Вождовац - Спартак.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар