SLS: Vikend bez Partizana i Zvezde!

Utakmica 5. kola Superlige Srbije između Partizana i Rada definitivno je odložena, potvrdio je direktor takmičenja Vladimir Bulatović.

Fudbal 17.08.2018 | 15:45
SLS: Vikend bez Partizana i Zvezde!
Meč koji je trebalo da se odigra u nedelju od 19 sati na stadionu u Humskoj odložen je kako bi Partizan što spremniji i odmorniji dočekao u četvrtak prvi meč u Beogradu sa Bešiktašom u plej-ofu za Ligu Evrope.

"Partizan je zatražio odlaganje, Rad je prihvatio predlog i preostaje samo da verifikujemo odluku", potvrdio je Tanjugu Vladimir Bulatović.

Partizan se odlučio na isti potez kao Crvena zvezda koja je pre dva dana zatražila odlaganje utakmice u Kruševcu, na šta je Napredak pristao, uoči duela u utorak sa Salcburgom u borbi za Ligu šampiona. Novi termini biće naknadno saopšteni.

U odsusutvu večitih derbi se igra u Kuli između subotičkog Spartaka i Radničkog iz Niša, timova koji su ovog leta bili na evro-sceni. Spartak je slabo počeo novu sezonu, već ima tri poraza i trijumf mu je neophodan da pobegne iz donjeg doma, za razliku od Radničkog koji se "zahuhtao" na drugoj poziciji.

U istoj situaciji kao Spartak je i Vojvodina, pretendent za mesto u Evropi, ali je loše krenula i sada u Novom Sadu dočekuje Bačku, Čukarički na Banovom brdu novajliju Proleter, a vranjanski Dinamo pokušaće prve bodove da osvoji na "krovu" protiv Voždovca.

Pred nama je već 5. kolo Superlige 2018/19 i prvo ove sezone u kom je došlo do odlaganja zbog nastupa u Evropi, što je postala jedna od tradicija u našem šampionatu. "Večiti" rivali odmaraće ovog vikenda...

Ovog puta odložen je derbi meč koji je u nedelju trebalo da bude odigran u Kruševcu između Napretka i Crvene zvezde.

Crveno-beli će 48 sati kasnije, ali pred praznim tribinama "Marakane", dočekati austrijskog šampiona Red Bul Salcburg u prvom meču plej-of runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Iz Ljutice Bogdana upućen je zahtev Zajednici Superlige za odlaganje, što je direktor takmičenja Vladimir Bulatović uvažio nakon što su se Kruševljani složili sa inicijativom.

Prošle sezone Napredak i Crvena zvezda sastajali su se tri puta, Kruševljani su u oktobru pobedili pod Bagdalom 1:0, u martu je u Beogradu bilo 1:1, nakon čega su crveno-beli krajem aprila u plej-of rundi Superlige zabeležili pobedu od 0:2. 

U petak je postalo poznato da se neće igrati ni mali gradski derbi između Partizana i Rada!

"Partizan je zatražio odlaganje, Rad je prihvatio predlog i preostaje samo da verifikujemo odluku", pojasnio je Tanjugu Vladimir Bulatović, direktor takmičenja Superlige Srbije.

Crno-beli su u četvrtak u Humskoj savladali danski Nordsjeland u revanš utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, što je bila treća pobeda u nizu od dolaska Zorana "Bate" Mirkovića na mesto trenera, a nakon rastanka sa Miroslavom Đukićem.

Spartak će u nedelju od 17 sati (uz prenos na TV Arena sport), ponovo kao domaćini u Kuli (dok ne bude završeno renoviranje "Gradskog stadiona"), pokušati da u jednom od derbija kola savlada Radnički iz Niša i prekine niz od tri superligaška poraza.

Subotičani su u četvrtak uveče završili kvalifikacije za Ligu Evrope remijem u Danskoj sa Brondbijem, nakon čega im je ostalo manje od 72 sata da zbiju redove i pokušaju da stignu do važnih bodova u prvenstvu koje je, očigledno, "debelo" ispaštalo zbog evropske avanture.

I taj duel biće prenošen uživo na Areni sport, kao i onaj u Lučanima gde Mladost dočekuje Zemun.

Forma:

Aktuelni šampioni, fudbaleri Crvene zvezde, u seriji su od četiri utakmice bez poraza uz gol-razliku 10:1, a neporaženi su još Čukarički i Mladost koji imaju po dva remija i gol-razlike 6:2, odnosno 5:2. Proleter, Bačka i Partizan nemaju poraz od prvog kola, dok su Voždovac, Spartak i Napredak slavili na startu pa vezali tri meča bez pobede - s tim da Voždovčani i Subotičani nemaju ni bod od tada.

Vojvodina nije pobedila nikoga od starta šampionata, ali ima samo jedan poraz, dok je novajlija Dinamo iz Vranja upisao sva četiri poraza uz jedan postignut gol.

Lista strelaca:

3 - Veljko Simić (Zemun/C. zvezda)
3 - Slađan Nikodijević (Radnički)
3 - Milan Mirosavljev (Proleter)

Parovi 5. kola:

subota

Čukarički - Proleter 19.00
/Lazar Trpković/

Voždovac - Dinamo 20.00
/Nenad Minaković/

Vojvodina - Bačka 20.00
/Igor Stojiljković/

Mladost - Zemun 20.00 Arena sport 1
/Novak Simović/

nedelja

Spartak - Radnički 17.00 Arena sport 1
/Aleksandar Vasić/

Radnik - Mačva 20.00
/Petar Piper/

Crvena zvezda - Napredak (odloženo)
Partizan - Rad (odloženo)

Tabela: Crvena zvezda 12, Radnički 9, Čukarički 8, Mladost 8, Proleter 7, Partizan 7, Rad 6, Radnik 6, Bačka 5, Napredak 5, Mačva 4, Vojvodina 3, Voždovac 3, Spartak 3, Zemun 2, Dinamo 0.

Parovi 6. kola (25. i 26. avgust): Dinamo - Zemun, Rad - Mladost, Mačva - Partizan, Bačka - Radnik, Proleter - Vojvodina, Crvena zvezda - Čukarički, Radnički - Napredak, Voždovac - Spartak.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar