За ким ће сада уздисати торинске љепотице?

"Стара дама", после 25 заједничких година, растала се са својим "дететом", играчем због ког су бројне навијачице Јувентуса куповале сезонске улазнице.

Фудбал 17.08.2018 | 15:15
За ким ће сада уздисати торинске љепотице?
Клаудио Маркизио мораће у 33. години да научи како је то играти у дресу који није црно-беле боје и бранити интересе клуба који се не зове Јувентус.

"Дете" торинске "Старе даме", фудбалер за којим уздишу Италијанке, раскинуо је уговор са клубом после 25 година стажа на истој адреси.

Тридесетдвогодишњи везиста добио је дозволу матичног клуба за одлазак како би добио већу минутажу у другој средини.

Пре њега "бјанконере" овог лета је напустила још једна легенда и икона клуба Ђанлуиђи Буфон одласком у Пари Сен Жермен.

"Прошло је 25 година од када је Маркизио први пут обукао црно-бели дрес. Имао је само седам година, с лудом жељом и главом пуном снова, да игра за свој родни клуб", објавио је шампион Италије.

Маркизио је, изузев једне сезоне на позајмици у Емполију, целу каријеру провео је у Јувентусу, за први тим је дебитовао августа 2006. у Купу Италије и укупно одиграо 389 утакмица и дао 37 голова.

У том периоду освојио је седам титула Серије А, три Суперкупа Италије, четири Купа Италије и два пута је играо финале Лиге шампиона, а био је и део тима који је изборио повратак из Серије Б након афере "Калчополи".

За репрезентацију Италије има 55 наступа и пет погодака.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар