Za kim će sada uzdisati torinske ljepotice?

"Stara dama", posle 25 zajedničkih godina, rastala se sa svojim "detetom", igračem zbog kog su brojne navijačice Juventusa kupovale sezonske ulaznice.

Fudbal 17.08.2018 | 15:15
Za kim će sada uzdisati torinske ljepotice?
Klaudio Markizio moraće u 33. godini da nauči kako je to igrati u dresu koji nije crno-bele boje i braniti interese kluba koji se ne zove Juventus.

"Dete" torinske "Stare dame", fudbaler za kojim uzdišu Italijanke, raskinuo je ugovor sa klubom posle 25 godina staža na istoj adresi.

Tridesetdvogodišnji vezista dobio je dozvolu matičnog kluba za odlazak kako bi dobio veću minutažu u drugoj sredini.

Pre njega "bjankonere" ovog leta je napustila još jedna legenda i ikona kluba Đanluiđi Bufon odlaskom u Pari Sen Žermen.

"Prošlo je 25 godina od kada je Markizio prvi put obukao crno-beli dres. Imao je samo sedam godina, s ludom željom i glavom punom snova, da igra za svoj rodni klub", objavio je šampion Italije.

Markizio je, izuzev jedne sezone na pozajmici u Empoliju, celu karijeru proveo je u Juventusu, za prvi tim je debitovao avgusta 2006. u Kupu Italije i ukupno odigrao 389 utakmica i dao 37 golova.

U tom periodu osvojio je sedam titula Serije A, tri Superkupa Italije, četiri Kupa Italije i dva puta je igrao finale Lige šampiona, a bio je i deo tima koji je izborio povratak iz Serije B nakon afere "Kalčopoli".

Za reprezentaciju Italije ima 55 nastupa i pet pogodaka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar