Црно-бијели: Нема предаје против Бешикташа!

Фудбалери Партизана били су задовољни после елиминације Нордсјеланда, али уједно и разочарани јер је ЛАСК испустио пролаз против Бешикташа у последњем минуту. Ипак, редом истичу, нема предаје!

Фудбал 17.08.2018 | 14:45
Црно-бијели: Нема предаје против Бешикташа!
Партизан је последњи пут до утакмице са Нордсјеландом у Београду везао три победе још почетком априла. Од тада игра по принципу топло-хладно.

Против Данаца, у реваншу 3. кола квалификација за Лигу Европе, српски вицешампион одиграо је можда и најбољих сат времена од почетка сезоне.

За заборав су првих десет и последних 20 минута сусрета у Хумској. Ако се тим Зорана Мирковића није најбоље снашао на почетку утакмице, онда брине велики пад у финишу, који се понавља из утакмице у утакмицу.

Али, пета победа из шест утакмица у квалификацијама српском фудбалу обезбедила је нове бодове и напредовање на УЕФА листи.

Небојша Косовић је дефинитивно у првом плану код новог тренера. Млади Црногорац је у реваншу био један од најбољих на терену.

"Остаје жал за примљеним голом, заслужили смо да га не примимо, али пали смо са снагом. У 60 минута смо показали како можемо да играмо. Сасвим заслужено смо прошли. Добро је било првих сат времена, али мало смо се и опустили. Не смемо то да дозвољавамо, на крају сасвим добар резултат", рекао је после меча црногорски репрезентативац.

Данило Пантић је истакао да је Партизан елиминисао квалитетног ривала.

"Урадили смо што смо желели, победили смо незгодну екипу и физички спремну. Момци играју добар фудбал. Срећни смо због проласка. Не можемо да одлучујемо с ким ћемо играти, жреб нас није помиловао али даћемо максимум да прођемо у Лигу Европе."

Владимир Стојковић чуо је скандирање Немањи Р. Милетићу "Ћелави, Ћелави..." и изразио наду да случно неће доживети.

"Надам се да нећу доживети да ми тако скандирају, али пуно је стресова", нашалио се први голман Партизана, који је стрпљиво чекао да популарни Нема заврши давање изајве.

На питање да ли је против Нордсјеланда било стресно, "јединица" Партизана је одговорила: "Како није, било је."

Затим је додао:

"Рекао сам да су Данци екипа која ће играти офанзивно, тако је било. Нападали су нас, али искористили смо наш квалитет 60 минута, па нисмо ни доводили у питање пролаз. Било је густо, видели сте да играмо са Бешикташом, који је дао гол у задњој секунди. Турци су рањиви, све је могуће. Чекају нас велике утакмице, а за нас је битан пролаз", рекао је Стојковић.

Око 15.000 навијача направило је леп амбијент у Хумској, а много више публике очекује се наредног четвртка.

"Сигурно да су навијачи били уз нас од почетка, играчи су изашли из кризе, вратило се самопоуздање. Порадили смо на офанзиви, мења се доста тога и надам се да ћемо наставити с победама", подвукао је голман Партизана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар