Crno-bijeli: Nema predaje protiv Bešiktaša!

Fudbaleri Partizana bili su zadovoljni posle eliminacije Nordsjelanda, ali ujedno i razočarani jer je LASK ispustio prolaz protiv Bešiktaša u poslednjem minutu. Ipak, redom ističu, nema predaje!

Fudbal 17.08.2018 | 14:45
Crno-bijeli: Nema predaje protiv Bešiktaša!
Partizan je poslednji put do utakmice sa Nordsjelandom u Beogradu vezao tri pobede još početkom aprila. Od tada igra po principu toplo-hladno.

Protiv Danaca, u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, srpski vicešampion odigrao je možda i najboljih sat vremena od početka sezone.

Za zaborav su prvih deset i poslednih 20 minuta susreta u Humskoj. Ako se tim Zorana Mirkovića nije najbolje snašao na početku utakmice, onda brine veliki pad u finišu, koji se ponavlja iz utakmice u utakmicu.

Ali, peta pobeda iz šest utakmica u kvalifikacijama srpskom fudbalu obezbedila je nove bodove i napredovanje na UEFA listi.

Nebojša Kosović je definitivno u prvom planu kod novog trenera. Mladi Crnogorac je u revanšu bio jedan od najboljih na terenu.

"Ostaje žal za primljenim golom, zaslužili smo da ga ne primimo, ali pali smo sa snagom. U 60 minuta smo pokazali kako možemo da igramo. Sasvim zasluženo smo prošli. Dobro je bilo prvih sat vremena, ali malo smo se i opustili. Ne smemo to da dozvoljavamo, na kraju sasvim dobar rezultat", rekao je posle meča crnogorski reprezentativac.

Danilo Pantić je istakao da je Partizan eliminisao kvalitetnog rivala.

"Uradili smo što smo želeli, pobedili smo nezgodnu ekipu i fizički spremnu. Momci igraju dobar fudbal. Srećni smo zbog prolaska. Ne možemo da odlučujemo s kim ćemo igrati, žreb nas nije pomilovao ali daćemo maksimum da prođemo u Ligu Evrope."

Vladimir Stojković čuo je skandiranje Nemanji R. Miletiću "Ćelavi, Ćelavi..." i izrazio nadu da slučno neće doživeti.

"Nadam se da neću doživeti da mi tako skandiraju, ali puno je stresova", našalio se prvi golman Partizana, koji je strpljivo čekao da popularni Nema završi davanje izajve.

Na pitanje da li je protiv Nordsjelanda bilo stresno, "jedinica" Partizana je odgovorila: "Kako nije, bilo je."

Zatim je dodao:

"Rekao sam da su Danci ekipa koja će igrati ofanzivno, tako je bilo. Napadali su nas, ali iskoristili smo naš kvalitet 60 minuta, pa nismo ni dovodili u pitanje prolaz. Bilo je gusto, videli ste da igramo sa Bešiktašom, koji je dao gol u zadnjoj sekundi. Turci su ranjivi, sve je moguće. Čekaju nas velike utakmice, a za nas je bitan prolaz", rekao je Stojković.

Oko 15.000 navijača napravilo je lep ambijent u Humskoj, a mnogo više publike očekuje se narednog četvrtka.

"Sigurno da su navijači bili uz nas od početka, igrači su izašli iz krize, vratilo se samopouzdanje. Poradili smo na ofanzivi, menja se dosta toga i nadam se da ćemo nastaviti s pobedama", podvukao je golman Partizana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar