Звезду испред Салцбурговог гола чека отписани Србин - Семберац!

Голман аустријског Ред Бул Салцбурга Цицан Станковић указује да су га многи били отписали, те истиче да жели да буде први голман Аустрије, а не Србије.

Фудбал 19.08.2018 | 23:00
Звезду испред Салцбурговог гола чека отписани Србин - Семберац!
Салцбург ће у наредних десетак дана играти двомеч са Црвеном звездом у плеј-офу квалификација за Лигу Европе.

"Многи су ме последње две године отписали", казао је голман српског порекла. 

То да ће моћи показати своје "умеће" пре годину дана било је готово незамисливо, јер је био непрестано резерва, изузев у Купу, где је показао шта зна. 

"Ако не можеш редовно да играш и само гледаш са стране, то није лако. Покушао сам да се даље развијам и нудим. Стрпљење се исплатило. Доживео сам и другу страну фудбала протеклих година. Веома је позитивно што се сада дешава и уживам у томе", рекао је Станковић у изјави аустријским медијима. 

Станковић је на лето 2015.дошао из Гредига у Ред Бул Салцбург и рекао је тада да није неко ко мења средину да би тамо седео на клупи. 

Међутим, тадашњи тренер Петер Цајдлер одмах га је ставио на гол, али је Цицан правио пар грешака, па је морао на клупу за резерве, а ситуација се није променила ни под тренером Оскаром Гарисом који је зиме 2015/16 преузео кормило. 

Тек актуелни тренер Ред Була Марко Росе, који је од лета прошле године на челу успешног тима, стално је стављао Станковића у први састав. 

"Када је реч о поверењу, ту је потпуно нешто ново у поређењу са претходним тренерима", објаснио је Станковић додајући да тренер Росе разговара са свим играчима. 

Станковић истиче даје поверење најважнија ствар која постоји у данашњем фудбалу и да то ужива код новог тренера. 

"Надам се да се то види и у мојој игри, као и да ћу остати константан у томе".

Уколико успе да буде константан у доброј игри смеши се Цицану и национални дрес Аустрије. Њега је у јуну ови селектро Франко Фода позвао у репрезентацију, где за конкуренцију има три голмана. 

"Наравно мој циљ мора бити да једном постанем фиксна величина у репрезентацији", каже Станковић додајући да би била круна ако успе у томе. 

Станковић, који је са пет година са родитељиа дошао у Аустрију из Републике Српске, тачније из околине Угљевика, каже да му није тема да игра за српску репрезентацију. 

"Имам само аустријски пасош, и тако ће остати и у будућности". 

Занимљив је Станковићев пут до професионалне фудбалске каријере. Наиме, за њега су врата фудбалске академије остала затворена, и Рапид, Санкт Пелтен, нити бечка Аустрија нису препознали његов таленат. 

"Добијао сам много негативних одговора на молбу за пријем у фудбалске академије и због тога сам морао да корачам тежим путем". 

Станковић је најпре почео у Хорну, са којима је ушао у Другу лигу, где је заблистао, и одатле је отишао у Гредиг, па у Ред Бул Салцбург. 

Њега је тадашњи спортски директор Ралф Рангник окарактерисао као "огромним природним талентом". 

Станковић каже да је тек у првом тиму Хорна добио прави тренинг за голмане, а тек у Ред Булу је научио специфичности голмана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар