Zvezdu ispred Salcburgovog gola čeka otpisani Srbin - Semberac!

Golman austrijskog Red Bul Salcburga Cican Stanković ukazuje da su ga mnogi bili otpisali, te ističe da želi da bude prvi golman Austrije, a ne Srbije.

Fudbal 19.08.2018 | 23:00
Zvezdu ispred Salcburgovog gola čeka otpisani Srbin - Semberac!
Salcburg će u narednih desetak dana igrati dvomeč sa Crvenom zvezdom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Mnogi su me poslednje dve godine otpisali", kazao je golman srpskog porekla. 

To da će moći pokazati svoje "umeće" pre godinu dana bilo je gotovo nezamislivo, jer je bio neprestano rezerva, izuzev u Kupu, gde je pokazao šta zna. 

"Ako ne možeš redovno da igraš i samo gledaš sa strane, to nije lako. Pokušao sam da se dalje razvijam i nudim. Strpljenje se isplatilo. Doživeo sam i drugu stranu fudbala proteklih godina. Veoma je pozitivno što se sada dešava i uživam u tome", rekao je Stanković u izjavi austrijskim medijima. 

Stanković je na leto 2015.došao iz Grediga u Red Bul Salcburg i rekao je tada da nije neko ko menja sredinu da bi tamo sedeo na klupi. 

Međutim, tadašnji trener Peter Cajdler odmah ga je stavio na gol, ali je Cican pravio par grešaka, pa je morao na klupu za rezerve, a situacija se nije promenila ni pod trenerom Oskarom Garisom koji je zime 2015/16 preuzeo kormilo. 

Tek aktuelni trener Red Bula Marko Rose, koji je od leta prošle godine na čelu uspešnog tima, stalno je stavljao Stankovića u prvi sastav. 

"Kada je reč o poverenju, tu je potpuno nešto novo u poređenju sa prethodnim trenerima", objasnio je Stanković dodajući da trener Rose razgovara sa svim igračima. 

Stanković ističe daje poverenje najvažnija stvar koja postoji u današnjem fudbalu i da to uživa kod novog trenera. 

"Nadam se da se to vidi i u mojoj igri, kao i da ću ostati konstantan u tome".

Ukoliko uspe da bude konstantan u dobroj igri smeši se Cicanu i nacionalni dres Austrije. Njega je u junu ovi selektro Franko Foda pozvao u reprezentaciju, gde za konkurenciju ima tri golmana. 

"Naravno moj cilj mora biti da jednom postanem fiksna veličina u reprezentaciji", kaže Stanković dodajući da bi bila kruna ako uspe u tome. 

Stanković, koji je sa pet godina sa roditeljia došao u Austriju iz Republike Srpske, tačnije iz okoline Ugljevika, kaže da mu nije tema da igra za srpsku reprezentaciju. 

"Imam samo austrijski pasoš, i tako će ostati i u budućnosti". 

Zanimljiv je Stankovićev put do profesionalne fudbalske karijere. Naime, za njega su vrata fudbalske akademije ostala zatvorena, i Rapid, Sankt Pelten, niti bečka Austrija nisu prepoznali njegov talenat. 

"Dobijao sam mnogo negativnih odgovora na molbu za prijem u fudbalske akademije i zbog toga sam morao da koračam težim putem". 

Stanković je najpre počeo u Hornu, sa kojima je ušao u Drugu ligu, gde je zablistao, i odatle je otišao u Gredig, pa u Red Bul Salcburg. 

Njega je tadašnji sportski direktor Ralf Rangnik okarakterisao kao "ogromnim prirodnim talentom". 

Stanković kaže da je tek u prvom timu Horna dobio pravi trening za golmane, a tek u Red Bulu je naučio specifičnosti golmana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar