Сергеј у Милану - вијест која је подијелила Италију!

Милинковић-Савић на корак од позајмице вредне 40 милиона €! Српски фудбалски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић близу је преласка из Лација у Милан на позајмицу за 40 милиона евра, преносе италијански медији.  Леонардо и Малдини наводно су у "Милан Цаса" просторијама, где је "букирана" ординација за лекарске прегледе, али. . .

Фудбал 17.08.2018 | 12:00
Сергеј у Милану - вијест која је подијелила Италију!
Великан са Сан Сира направио је договор са челницима римског клуба и на крају сезоне имаће право да откупи уговор 23-годишњег везисте, преноси италијански "Соле 24".

Поједини италијански медији преносе да је Милан резервисао лекарске прегледе за петак, али није наведено име фудбалера.

Претходних дана Милан је Лацију нудио око 80 милиона евра за Милинковић-Савића, али римски клуб тражи 120, или бар позајмицу од 40, а остатак следећег лета, што би управо и могао да се деси. 

Други лист Газета дело Спорт наводи да је Сергеј велика жеља директора Леонарда, али уз њега је и везиста Пари Сен Жермена Адријен Рабио. 

Сергеј се овог лета доводио у везу са Милановим ривалом Јувентусом, клубовима из Манчестера Ситијем и Јунајтедом, Челсијем, Реал Мадридом, ПСЖ-ом, али су у овом тренутку "росонери" најконкретнији. 

Петак је последњи дан за трансфере у Италији и убрзо ће бити све познато. Траје до 18 часова.

Једна бомбастична вест поделила је медије у Италији у четвртак увече, а која "струја" је била у праву сазнаћемо данас у току дана, када ће бити и окончан прелазни рок за фудбалере у Серијие А.

А, тиче се директно нашег младог аса, Сергеја Милинковић-Савића и његовог наводног преласка из Лација у Милан - прво на позајмицу вредну 40 милиона евра, након чега би "росонери" наредног лета требало да доплате "пуну" цену и постану власници уговора 23-годишњег репрезентативца Србије.

Листови, који су се одлучили за објаву ове вести нису, међутим, навели цену за коју би "росонери" могли да откупе уговор популарног СМС-а, мада је "Соле 24" вест употпунио сазнањима да је тандем бивших асова клуба доведен овог лета како би преузео бригу око првог тима, спортски директор Леонардо/директор за спортски развој и стратегију Паоло Малдини, "букирао" ординацију за лекарске прегледе у модерном дому "росонера", згради "Милан Цаса", што би требало да значи да ће у петак бити изненађења.

Наводи се и да је Милинковић-Савић велика жеља Леонарда, иначе бившег фудбалера и тренера "росонера", али и да је Адријен Равио исто тако опција за Миланисте, тим пре што је Леонардо једно време радио као директор на "Парку принчева" и био добро упознат са квалитетима француског везисте.

Ово је могло да се прочита на, реално, најнепоузданијем порталу на Апенинима, Цалциомерцато, где је практично све вест и где сваки менаџер има прилику да достави информацију, која ће одмах бити објављена.

Тешко је и набројати клубове са којима је Милинковић-Савић био повезиван овог лета (једно време била је актуелна и прича да је Милан нудио Ђакома Бонавентуру уз доплату), говорило се о томе да је председник Лација, Клаудио Лотито, одбијао наводне понуде Манчестер јунајтеда од око 100 милиона евра тражећи више него што је плаћено за Пола Погбу, итд.

Лотито је неколико пута истицао да неће да чује за понуде испод 120 милиона евра.

Треба рећи и то да су водећи медији у Италији када су вести о фудбалским трансферима у питању, попут медијских кућа "Скy Спорт Италиа" и "Спортиталиа", "полили хладну воду" по овом трачу у четвртак увече истичући да се овај посао неће догодити - бар не овог лета.

Најбоље би било сачекати, није остало још много до "спуштања рампе" на појачање у Серији А, која је иначе померена за недељу дана због трагедије која се догодила у Ђенови.

Дошли: Матија Калдара (Јувентус, 35), Никола Калинић (Фиорентина, откупљен уговор, 20), Гонзало Игуаин (Јувентус, позајмица, 18), Фабио Борини (Сандерленд, 5,5), Тимуе Бакајоко (Челси, позајмица, 5), Пепе Рејна (Наполи, слободан играч), Ален Халиловић (ХСВ, слободан играч).

Отишли: Леонардо Бонући (Јувентус, 35), Никола Калинић (Атлетико Мадрид, 14,5), Мбаје Нијанг (Торино, 12), Мануел Локатели (Сасуоло, позајмица, 2), Густаво Гомез (Палмеирас, позајмица, 1,5), Ђанмарко Цигони (Венеција, 0,45), Николо Цанељато (Кротоне, 0,3), Лука Антонели (Емполи, слободан играч), Андер Силва (Севиља, позајмица), Ђан Филипо Фелићиоли (Перуђа, позајмица).

Прелазни рок у "калчу" завршава се данас у 18 часова, а тренер Милана Ђенаро Гатузо би последњег дана прелазног рока могао да дочека Дијега Лаксалта из Ђенове и Саму Кастиљеха из Виљареала.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар