Sergej u Milanu - vijest koja je podijelila Italiju!

Milinković-Savić na korak od pozajmice vredne 40 miliona €! Srpski fudbalski reprezentativac Sergej Milinković-Savić blizu je prelaska iz Lacija u Milan na pozajmicu za 40 miliona evra, prenose italijanski mediji.  Leonardo i Maldini navodno su u "Milan Casa" prostorijama, gde je "bukirana" ordinacija za lekarske preglede, ali. . .

Fudbal 17.08.2018 | 12:00
Sergej u Milanu - vijest koja je podijelila Italiju!
Velikan sa San Sira napravio je dogovor sa čelnicima rimskog kluba i na kraju sezone imaće pravo da otkupi ugovor 23-godišnjeg veziste, prenosi italijanski "Sole 24".

Pojedini italijanski mediji prenose da je Milan rezervisao lekarske preglede za petak, ali nije navedeno ime fudbalera.

Prethodnih dana Milan je Laciju nudio oko 80 miliona evra za Milinković-Savića, ali rimski klub traži 120, ili bar pozajmicu od 40, a ostatak sledećeg leta, što bi upravo i mogao da se desi. 

Drugi list Gazeta delo Sport navodi da je Sergej velika želja direktora Leonarda, ali uz njega je i vezista Pari Sen Žermena Adrijen Rabio. 

Sergej se ovog leta dovodio u vezu sa Milanovim rivalom Juventusom, klubovima iz Mančestera Sitijem i Junajtedom, Čelsijem, Real Madridom, PSŽ-om, ali su u ovom trenutku "rosoneri" najkonkretniji. 

Petak je poslednji dan za transfere u Italiji i ubrzo će biti sve poznato. Traje do 18 časova.

Jedna bombastična vest podelila je medije u Italiji u četvrtak uveče, a koja "struja" je bila u pravu saznaćemo danas u toku dana, kada će biti i okončan prelazni rok za fudbalere u Serijie A.

A, tiče se direktno našeg mladog asa, Sergeja Milinković-Savića i njegovog navodnog prelaska iz Lacija u Milan - prvo na pozajmicu vrednu 40 miliona evra, nakon čega bi "rosoneri" narednog leta trebalo da doplate "punu" cenu i postanu vlasnici ugovora 23-godišnjeg reprezentativca Srbije.

Listovi, koji su se odlučili za objavu ove vesti nisu, međutim, naveli cenu za koju bi "rosoneri" mogli da otkupe ugovor popularnog SMS-a, mada je "Sole 24" vest upotpunio saznanjima da je tandem bivših asova kluba doveden ovog leta kako bi preuzeo brigu oko prvog tima, sportski direktor Leonardo/direktor za sportski razvoj i strategiju Paolo Maldini, "bukirao" ordinaciju za lekarske preglede u modernom domu "rosonera", zgradi "Milan Casa", što bi trebalo da znači da će u petak biti iznenađenja.

Navodi se i da je Milinković-Savić velika želja Leonarda, inače bivšeg fudbalera i trenera "rosonera", ali i da je Adrijen Ravio isto tako opcija za Milaniste, tim pre što je Leonardo jedno vreme radio kao direktor na "Parku prinčeva" i bio dobro upoznat sa kvalitetima francuskog veziste.

Ovo je moglo da se pročita na, realno, najnepouzdanijem portalu na Apeninima, Calciomercato, gde je praktično sve vest i gde svaki menadžer ima priliku da dostavi informaciju, koja će odmah biti objavljena.

Teško je i nabrojati klubove sa kojima je Milinković-Savić bio povezivan ovog leta (jedno vreme bila je aktuelna i priča da je Milan nudio Đakoma Bonaventuru uz doplatu), govorilo se o tome da je predsednik Lacija, Klaudio Lotito, odbijao navodne ponude Mančester junajteda od oko 100 miliona evra tražeći više nego što je plaćeno za Pola Pogbu, itd.

Lotito je nekoliko puta isticao da neće da čuje za ponude ispod 120 miliona evra.

Treba reći i to da su vodeći mediji u Italiji kada su vesti o fudbalskim transferima u pitanju, poput medijskih kuća "Sky Sport Italia" i "Sportitalia", "polili hladnu vodu" po ovom traču u četvrtak uveče ističući da se ovaj posao neće dogoditi - bar ne ovog leta.

Najbolje bi bilo sačekati, nije ostalo još mnogo do "spuštanja rampe" na pojačanje u Seriji A, koja je inače pomerena za nedelju dana zbog tragedije koja se dogodila u Đenovi.

Došli: Matija Kaldara (Juventus, 35), Nikola Kalinić (Fiorentina, otkupljen ugovor, 20), Gonzalo Iguain (Juventus, pozajmica, 18), Fabio Borini (Sanderlend, 5,5), Timue Bakajoko (Čelsi, pozajmica, 5), Pepe Rejna (Napoli, slobodan igrač), Alen Halilović (HSV, slobodan igrač).

Otišli: Leonardo Bonući (Juventus, 35), Nikola Kalinić (Atletiko Madrid, 14,5), Mbaje Nijang (Torino, 12), Manuel Lokateli (Sasuolo, pozajmica, 2), Gustavo Gomez (Palmeiras, pozajmica, 1,5), Đanmarko Cigoni (Venecija, 0,45), Nikolo Caneljato (Krotone, 0,3), Luka Antoneli (Empoli, slobodan igrač), Ander Silva (Sevilja, pozajmica), Đan Filipo Felićioli (Peruđa, pozajmica).

Prelazni rok u "kalču" završava se danas u 18 časova, a trener Milana Đenaro Gatuzo bi poslednjeg dana prelaznog roka mogao da dočeka Dijega Laksalta iz Đenove i Samu Kastiljeha iz Viljareala.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar