ЛЕ: Да ли је Зенит већ остварио побједу сезоне?!

Преокрет године? Зенит дао четири гола са играчем мање! Фудбалери руског Зенита забележили су једну од историјских победа у европским куповима.  Невероватна партија руског тима за који је играо и Бранислав Ивановић.

Фудбал 17.08.2018 | 12:15
ЛЕ: Да ли је Зенит већ остварио побједу сезоне?!
Руски тим је након 0:4 у Минску, надокнадио тај минус против белоруског Динама на свом терену и изборио продужетке.

Гости су успели да смање на 4:1 чиме су стекли нову предност и то од два гола, међутим, Зенит је и то надокнадио, и више од тога.

Клуб из Санкт Петербурга је на крају славио са 8:1 и пласирао се у плеј-оф квалификација за Лигу Европе. 

Победа је тим импресивнија јер је екипа нашег Бранислава Ивановића чак четири гола дала са играчем мање, јер је Паредес искључен у 72. минуту. 

Хет-трик забележио је Артјом Дзјуба, а код једног гола асистирао му је управо Ивановић. 

Зенит ће у плеј-офу за ЛЕ играти против норвешког Молдеа.



Чудо у Санкт Петербургу! Зенит је успео да надокнади убедљив пораз из првог дуела са белоруским Динамом и не само то, већ да "прегази" ривал са играчем више! 

После 0:4 у Минску, екипа Сергеја Семака славила је 8:1 на свом стадиону. Прво 4:0 за продужетке, а онда иако је гост први постигао изузетно вредан гол у додатних пола сата, руски представник је дао још четири!

Од 72. минута је Зенит играо са играчем мање због другог жутог картона Паредесу, али је и поред тога успео да постигне ШЕСТ голова! Неће навијачи Зенита много замјерити искљученом Аргентинцу, јер је управо он у 22. минуту начео мрежу Белоруса спектакуларним поготком из слободног ударца.

Свих додатних 30 минута домаћин је нападао, Дзјуба је скакао, промашивао, покушао је лепо и Бранислав Ивановић "маказицама", а онда је коначно Динамо поклекао.

Дриуси је после покушаја Дзјубе и неспретне реакције Динамове одбране повећао на 5:1, а гол вредан пролаза постигао је Дзјуба у 115. минуту из пенала који је изборио Словак Роберт Мак.

Бјелоруски тим потпуно је потонуо у другом продужетку, не само да нису ни покушали да узврате, него су у последњим тренуцима примили још два поготка.

Овог пута Дзјуба и Мак су земенили улоге. Дзјуба је у судијској надокнади продужетка оборен у шеснаестерцу, због чега је Швецов морао ван игре, а прецизан са беле тачке био је Мак за 7:1.

Навијачи на трибинама стадиона у Санкт Петербургу били су у делиријуму, а Мак им је у 123. минуту поклонио још један погодак за 8:1 и незаборавно вече у Европи!

ЗЕНИТ – ДИНАМО МИНСК 8:1 (1:0)
/Паредес 22, Нобоа 66, Дзјуба 75,79, Дзјуба 115 пенал, Дриуси 108, Мак 120+1, 120+3- Јахаја 99/

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар