LE: Da li je Zenit već ostvario pobjedu sezone?!

Preokret godine? Zenit dao četiri gola sa igračem manje! Fudbaleri ruskog Zenita zabeležili su jednu od istorijskih pobeda u evropskim kupovima.  Neverovatna partija ruskog tima za koji je igrao i Branislav Ivanović.

Fudbal 17.08.2018 | 12:15
LE: Da li je Zenit već ostvario pobjedu sezone?!
Ruski tim je nakon 0:4 u Minsku, nadoknadio taj minus protiv beloruskog Dinama na svom terenu i izborio produžetke.

Gosti su uspeli da smanje na 4:1 čime su stekli novu prednost i to od dva gola, međutim, Zenit je i to nadoknadio, i više od toga.

Klub iz Sankt Peterburga je na kraju slavio sa 8:1 i plasirao se u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Pobeda je tim impresivnija jer je ekipa našeg Branislava Ivanovića čak četiri gola dala sa igračem manje, jer je Paredes isključen u 72. minutu. 

Het-trik zabeležio je Artjom Dzjuba, a kod jednog gola asistirao mu je upravo Ivanović. 

Zenit će u plej-ofu za LE igrati protiv norveškog Moldea.



Čudo u Sankt Peterburgu! Zenit je uspeo da nadoknadi ubedljiv poraz iz prvog duela sa beloruskim Dinamom i ne samo to, već da "pregazi" rival sa igračem više! 

Posle 0:4 u Minsku, ekipa Sergeja Semaka slavila je 8:1 na svom stadionu. Prvo 4:0 za produžetke, a onda iako je gost prvi postigao izuzetno vredan gol u dodatnih pola sata, ruski predstavnik je dao još četiri!

Od 72. minuta je Zenit igrao sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Paredesu, ali je i pored toga uspeo da postigne ŠEST golova! Neće navijači Zenita mnogo zamjeriti isključenom Argentincu, jer je upravo on u 22. minutu načeo mrežu Belorusa spektakularnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Svih dodatnih 30 minuta domaćin je napadao, Dzjuba je skakao, promašivao, pokušao je lepo i Branislav Ivanović "makazicama", a onda je konačno Dinamo poklekao.

Driusi je posle pokušaja Dzjube i nespretne reakcije Dinamove odbrane povećao na 5:1, a gol vredan prolaza postigao je Dzjuba u 115. minutu iz penala koji je izborio Slovak Robert Mak.

Bjeloruski tim potpuno je potonuo u drugom produžetku, ne samo da nisu ni pokušali da uzvrate, nego su u poslednjim trenucima primili još dva pogotka.

Ovog puta Dzjuba i Mak su zemenili uloge. Dzjuba je u sudijskoj nadoknadi produžetka oboren u šesnaestercu, zbog čega je Švecov morao van igre, a precizan sa bele tačke bio je Mak za 7:1.

Navijači na tribinama stadiona u Sankt Peterburgu bili su u delirijumu, a Mak im je u 123. minutu poklonio još jedan pogodak za 8:1 i nezaboravno veče u Evropi!

ZENIT – DINAMO MINSK 8:1 (1:0)
/Paredes 22, Noboa 66, Dzjuba 75,79, Dzjuba 115 penal, Driusi 108, Mak 120+1, 120+3- Jahaja 99/

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar