ЛЕ - Слишковић: Нисмо заборавили играти!

Тренер Зрињског не може бити задовољан елиминацијом од Зрињског, али у потпуности може залагањем, хтијењем и жељом његових изабраника.

Фудбал 17.08.2018 | 10:15
ЛЕ - Слишковић: Нисмо заборавили играти!
Зрињски из Мостара ремијем против Лудогореца (1:1) завршио је овогодишњи наступ у Европи.

"Племићи" су, након пораза у Разграду (0:1) имали какве-такве шансе да се пласирају у посљедњу рунду квалификација за Лигу Европе, али нису успјели.

Иако су до 92. минута реванша на "Пецари" губили 0:1, Немања Билбија успио је постићи погодак којим је Зрињски избјегао пораз.

"Вјерујем да ће вечерашња утакмица оставити позитиван психолошки траг, с обзиром на реми, који нама ипак не одговара. Ипак, треба бити реалан и ставити руку на срце, да смо играли против технички много супериорније екипе. Иако смо доста квалитетно парирали у трци, нисмо заостајали када је вољни моменат у питању. Трудили смо се, жељели смо доћи до гола и на крају смо награђени. Билбија је дао гол, не из шансе, него више случајно. Имали смо једну, двије прилике, за разлику од госта који је у сваком тренутку када је прешао центар био опасан. Морам бити задовољан овим неријешеним резултатом, иако нам ништа не значи", рекао је тренер Мостараца Блаж Слишковић у изјави за Арену Спорт по завршетку сусрета.

Упркос неуспјеху против Лудогореца, навијачи Зрињског препознали су жељу фудбалера, због чега су их на крају наградили аплаузима.

"То сам тражио од играча. Да покажу жељу, вољу и хтијење. Да они који дођу на утакмицу свих 90 минута виде да играчи желе побједу и позитиван резултат. Вјерујем да су то показали и због тога су награђени од стране навијача", истакао је Слишковић.

Слишковић је прије само два мјесеца поднио оставку на мјесто шефа стручног штаба Мостараца, а сада је, након отказа који је добио његов насљедник, али и претходник Анте Мише, поново сјео на клупу "племића".

На питање гдје проналази мотивацију и зашто се вратио у Мостар, Слишковић је рекао:

"Мотив увијек постоји. Најважније код спортисте је да постоји спортски мотив. Ако не постоји мотив, било да си тренер или играч, немој се бавити спортом. Код мене је то увијек био и увијек ће бити спортски мотив и зато сам се и вратио у Зрињски. У овом периоду очекивао сам инострани ангажман, он се није десио, тако да сам се вратио овдје да покушамо по четврти пут освојити титулу."

Зрињски се окреће домаћој сцени. Већ за викенд играће дерби против Сарајева, а с обзиром на лош старт сезоне, "племићима" ће бити веома тешко да одбране титулу која су освајали у посљедње три сезоне.

"Иако су нам шансе смањене, с обзиром да смо старовали веома лоше и већ смо у заостатку шест-седам бодова за водећим, првенство је дуго. Видјећемо, припремичемо се, покушаћемо се вратити. Мислим да је ова утакмица показатељ да Зрињски није заборавио играти и да ови момци посједују карактер. То ће бити најважније у борби за титулу", закључио је Слишковић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар