ЛЕ: Часно испадање Зрињског и Спартака!

Частан опроштаја Спартака од Европе.  Фудбалери Спартака из Суботице поражени су 2:1 на гостовању против данског Брендбија у реваншу трећег кола квалификација за Лигу Европе.  Крај европских снова за бх. шампиона.  Зрињски ремијем 1:1 на "Пецари" против Лудогореца окончао наступ у Европи.

Фудбал 16.08.2018 | 22:20
ЛЕ: Часно испадање Зрињског и Спартака!
Босна и Херцеговина нема више представника у Европи.

Зрињски из Мостара, након минималног пораза у Разграду, успио је остати непоражен у реваншу против Лудогореца. На стадиону "Пецара" у Широком Бријегу било је 1:1, па је бугарски тим прошао у плеј-оф за пласман у Лигу Европе.

Иако фудбалери Лудогореца ни у овом мечу нису били доминантни, први су стигли до гола, док су "племићи" до утјешног поготка стигли у другом минуту судијске надокнаде, када је Немања Билбија погодио за коначних 1:1.

ЗРИЊСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 1:1 (0:1)

Тешко је Зрињски вечерас стварао прилике. Иако је Блаж Слишковић поприлично измијенио састав у односу на први меч у Разграду, Мостарци нису успјели направити озбиљне шансе пред голом Ренана.

Иако је Немања Билбија запријетио већ након 20 секунди, када је са ивице шеснаестерца шутирао преко гола, наставак није донио прилике, а из прве праве гости су повели.

У 24. минуту још увијек недовољно опорављени капитен Перо Стојкић није добро интервенисао, лопта је стигла до Кешеруа, који је искористио успаваност домаће одбране, шутира, а лопта на путу ка голу окрзнула је Јаковљевића и завршила иза леђа изненађеног Солде.

Примљени погодак као да је потпуно "закочио" Мостарце, који никако нису успијевали наћи пут до противничког гола.

Гости су одиграли онолико колико им је требало, али ипак на крају нису успјели сачувају предност.

У другом минуту надокнаде Билбија је, након што је Јовић извршио притисак на гостујућу одбрану, коначно успио савладати Ренана, те тако донио бар мало радости навијачима мостарског тима.

Зрињском остаје борба на домаћој сцени, а већ за викенд Мостарце очекује дерби са Сарајевом.

Лудогорец ће у плеј-офу играти против грузијског Торпеда, који је упркос поразу од Кукешија 0:2 у реваншу, прошао даље због побједе у првом сусрету 5:2.

ЗРИЊСКИ: Солдо, Баришић, Чирјак, Стојкић (78. Пезер), Тодоровић, Јаковљевић, Станић (61. Филиповић), Рустемовић, Шовшић (46. Јовић), Кадушић, Билбија. Тренер: Блаж Слишковић.

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисињо, Натанаел, Кампањаро (90. Недјалков), Дјаков, Кешеру (86. Горалски), Моци, Марселињо, Вандерсон, Рафаел Форстер, Мисиђан (74. Лукоки). Тренер: Паоло Мељо Аутори.

Частан опроштаја Спартака од Европе. Фудбалери Спартака из Суботице поражени су 2:1 на гостовању против данског Брондбија у реваншу трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Изабраници тренера Гаћиновића у првом дуелу поражени су од Данаца са 2:0 и чекао је их је готово немогућ задатак.

Олакшавајућа околност за Спартак дошла је у 11 минуту када је Кабонго искључен и Брондби је остао са играчем мање.

Суботичани су покушали то да искористе, имали су иницијативу, али нису успели да постигну погодак у првих 45 минута игре. У наставку меча домаћи играчи стигли су први до гола и ту је отклоњена свака сумња.

Спартак је успео да постигне гол у 80. минуту и изједначи, али нажалост нису успели да избегну пораз. Коначних 2:1 поставио је Вилчек у надокнади времена.

Брондби ће у плеј-офу за пласман у групну фазу Лиге Европе играће против Генка или Леха (2:0).

Оно што је могло да се наслути још после првог меча, сада је добило И званичну потврду. Спартак из Суботице је завршио европску мисију. Екипа Владимира  Гаћиновића није смогла снаге да направи још једну сензацију. Мада су се Суботичани опростили на достојан начин од Старог континента.Минималан пораз на стадиону једног од најбољих данских клубова је још једна потврда квалитета суботичког суперлигаша – 2:1.

Знало се да ће Спартак тешко успети да стигне велику предност Брондбија из првог меча (2:0). Међутим, нада је почела да тиња у десетом минуте када је Кабонга поцрвенео.

Био је то период који је припао Спартаку. Добре прилике имали су Ђуричин, Чечарић, покушао је И Ђенић. На другој страни Муктар, али је промашио чист зицер.

Био је то изједначен меч. Није могло да се види много прилика. Брондби је до предности дошао у 67.минуту. Стрелац је био Кајзер. Танка нада Суботичана је угашена. Али имали су довољно храбрости И мотива изабраници Владимира Гаћиновића да одиграју мушки до краја. Награђени су изједначујућим Денића. И права је штета што Суботичани нису до краја издржали. Пали су у 90.минуту, пошто је погодио Вичек

БРОНДБИ - СПАРТАК 2:1 (0:0)
/Каисер 68, Вилчек 90 - Ђенић 80/

Стадион: Брондбија.

Судија: Хусеин Гечек (Турска).

БРОНДБИ: Швабе, Гамелби, Арађури (од 65. Лаурсен), Кабонго, Јунг, Кајзер, Радошевић, Кристенсен, Муктар, Уре (од 59. Вилчек), Ерцег (од 14. Хермансон).

СПАРТАК: Перић, Дунђерски, Текијашки, Шимура, Милошевић, Чечарић, Ђуричин, Марцић, Главчић, Вукчевић, Ђенић.

ЛИГА ЕВРОПЕ - 3. коло квалификација (реванши)

Каират - Сигма 1:2 (0:1),  први меч - 0:2
Прогрес - Уфа 2:2 (1:0),  први меч - 1:2
АЕК - Штурм 5:0 (1:0), први меч 2:0
Хелсинки - Олимпија 1:4 (0:1), први меч 0:3
Копенхаген - ЦСКА Софија 2:1 (1:0) /први меч 2:1/
Универзитатеа - Лајпциг 1:1 (0:1) /први меч 1:3/
АПОЕЛ - Хапоел Бер Шева 3:1 (0:1) /први меч 2:2/
Мидтјиланд - ТНС 3:1 (1:1) /први меч 2:0/
Кукеши - Торпедо Кутаиси 2:0 (1:0) /први меч 2:5/
Молде - Хибернијан 3:0 (1:0) /први меч 0:0/
Судува - Спартакс Јурмала 0:0 /први меч 1:0/
Жалгирис - Севиља 0:5 (0:3) /први меч 0:1/
Клуж - Алашкерт 5:0 (2:0) /први меч 2:0/
Зенит - Динамо Минск 8:1 (4:0, 1:0) /први меч 0:4/
Макаби Т.А. - Пјуник 2:1 (0:1) /први меч 0:0/
Луцерн - Олимпијакос 1:3 (0:1) /први меч 0:4/
Динамо Брест - Аполон Лимасол 1:0 (0:0) /први меч 0:4/
ЛАСК - Бешикташ 2:1 (1:0) /први меч 0:1/
Брондби - Спартак 1:1 (0:0), први меч 2:0
Зрињски - Лудогорец 1:1 (0:1), први меч 0:1
Аталанта - Хапеол 2:0 (0:0), први меч 4:1
Базел - Витесе 1:0 (0:0), први меч 1:0
Диделанж - Легија 2:2 (2:1), први меч 2:1

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар