LE: Časno ispadanje Zrinjskog i Spartaka!

Častan oproštaja Spartaka od Evrope.  Fudbaleri Spartaka iz Subotice poraženi su 2:1 na gostovanju protiv danskog Brendbija u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.  Kraj evropskih snova za bh. šampiona.  Zrinjski remijem 1:1 na "Pecari" protiv Ludogoreca okončao nastup u Evropi.

Fudbal 16.08.2018 | 22:20
LE: Časno ispadanje Zrinjskog i Spartaka!
Bosna i Hercegovina nema više predstavnika u Evropi.

Zrinjski iz Mostara, nakon minimalnog poraza u Razgradu, uspio je ostati neporažen u revanšu protiv Ludogoreca. Na stadionu "Pecara" u Širokom Brijegu bilo je 1:1, pa je bugarski tim prošao u plej-of za plasman u Ligu Evrope.

Iako fudbaleri Ludogoreca ni u ovom meču nisu bili dominantni, prvi su stigli do gola, dok su "plemići" do utješnog pogotka stigli u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je Nemanja Bilbija pogodio za konačnih 1:1.

ZRINJSKI - LUDOGOREC 1:1 (0:1)

Teško je Zrinjski večeras stvarao prilike. Iako je Blaž Slišković poprilično izmijenio sastav u odnosu na prvi meč u Razgradu, Mostarci nisu uspjeli napraviti ozbiljne šanse pred golom Renana.

Iako je Nemanja Bilbija zaprijetio već nakon 20 sekundi, kada je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola, nastavak nije donio prilike, a iz prve prave gosti su poveli.

U 24. minutu još uvijek nedovoljno oporavljeni kapiten Pero Stojkić nije dobro intervenisao, lopta je stigla do Kešerua, koji je iskoristio uspavanost domaće odbrane, šutira, a lopta na putu ka golu okrznula je Jakovljevića i završila iza leđa iznenađenog Solde.

Primljeni pogodak kao da je potpuno "zakočio" Mostarce, koji nikako nisu uspijevali naći put do protivničkog gola.

Gosti su odigrali onoliko koliko im je trebalo, ali ipak na kraju nisu uspjeli sačuvaju prednost.

U drugom minutu nadoknade Bilbija je, nakon što je Jović izvršio pritisak na gostujuću odbranu, konačno uspio savladati Renana, te tako donio bar malo radosti navijačima mostarskog tima.

Zrinjskom ostaje borba na domaćoj sceni, a već za vikend Mostarce očekuje derbi sa Sarajevom.

Ludogorec će u plej-ofu igrati protiv gruzijskog Torpeda, koji je uprkos porazu od Kukešija 0:2 u revanšu, prošao dalje zbog pobjede u prvom susretu 5:2.

ZRINJSKI: Soldo, Barišić, Čirjak, Stojkić (78. Pezer), Todorović, Jakovljević, Stanić (61. Filipović), Rustemović, Šovšić (46. Jović), Kadušić, Bilbija. Trener: Blaž Slišković.

LUDOGOREC: Renan, Sisinjo, Natanael, Kampanjaro (90. Nedjalkov), Djakov, Kešeru (86. Goralski), Moci, Marselinjo, Vanderson, Rafael Forster, Misiđan (74. Lukoki). Trener: Paolo Meljo Autori.

Častan oproštaja Spartaka od Evrope. Fudbaleri Spartaka iz Subotice poraženi su 2:1 na gostovanju protiv danskog Brondbija u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabranici trenera Gaćinovića u prvom duelu poraženi su od Danaca sa 2:0 i čekao je ih je gotovo nemoguć zadatak.

Olakšavajuća okolnost za Spartak došla je u 11 minutu kada je Kabongo isključen i Brondbi je ostao sa igračem manje.

Subotičani su pokušali to da iskoriste, imali su inicijativu, ali nisu uspeli da postignu pogodak u prvih 45 minuta igre. U nastavku meča domaći igrači stigli su prvi do gola i tu je otklonjena svaka sumnja.

Spartak je uspeo da postigne gol u 80. minutu i izjednači, ali nažalost nisu uspeli da izbegnu poraz. Konačnih 2:1 postavio je Vilček u nadoknadi vremena.

Brondbi će u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope igraće protiv Genka ili Leha (2:0).

Ono što je moglo da se nasluti još posle prvog meča, sada je dobilo I zvaničnu potvrdu. Spartak iz Subotice je završio evropsku misiju. Ekipa Vladimira  Gaćinovića nije smogla snage da napravi još jednu senzaciju. Mada su se Subotičani oprostili na dostojan način od Starog kontinenta.Minimalan poraz na stadionu jednog od najboljih danskih klubova je još jedna potvrda kvaliteta subotičkog superligaša – 2:1.

Znalo se da će Spartak teško uspeti da stigne veliku prednost Brondbija iz prvog meča (2:0). Međutim, nada je počela da tinja u desetom minute kada je Kabonga pocrveneo.

Bio je to period koji je pripao Spartaku. Dobre prilike imali su Đuričin, Čečarić, pokušao je I Đenić. Na drugoj strani Muktar, ali je promašio čist zicer.

Bio je to izjednačen meč. Nije moglo da se vidi mnogo prilika. Brondbi je do prednosti došao u 67.minutu. Strelac je bio Kajzer. Tanka nada Subotičana je ugašena. Ali imali su dovoljno hrabrosti I motiva izabranici Vladimira Gaćinovića da odigraju muški do kraja. Nagrađeni su izjednačujućim Denića. I prava je šteta što Subotičani nisu do kraja izdržali. Pali su u 90.minutu, pošto je pogodio Viček

BRONDBI - SPARTAK 2:1 (0:0)
/Kaiser 68, Vilček 90 - Đenić 80/

Stadion: Brondbija.

Sudija: Husein Geček (Turska).

BRONDBI: Švabe, Gamelbi, Arađuri (od 65. Laursen), Kabongo, Jung, Kajzer, Radošević, Kristensen, Muktar, Ure (od 59. Vilček), Erceg (od 14. Hermanson).

SPARTAK: Perić, Dunđerski, Tekijaški, Šimura, Milošević, Čečarić, Đuričin, Marcić, Glavčić, Vukčević, Đenić.

LIGA EVROPE - 3. kolo kvalifikacija (revanši)

Kairat - Sigma 1:2 (0:1),  prvi meč - 0:2
Progres - Ufa 2:2 (1:0),  prvi meč - 1:2
AEK - Šturm 5:0 (1:0), prvi meč 2:0
Helsinki - Olimpija 1:4 (0:1), prvi meč 0:3
Kopenhagen - CSKA Sofija 2:1 (1:0) /prvi meč 2:1/
Univerzitatea - Lajpcig 1:1 (0:1) /prvi meč 1:3/
APOEL - Hapoel Ber Ševa 3:1 (0:1) /prvi meč 2:2/
Midtjiland - TNS 3:1 (1:1) /prvi meč 2:0/
Kukeši - Torpedo Kutaisi 2:0 (1:0) /prvi meč 2:5/
Molde - Hibernijan 3:0 (1:0) /prvi meč 0:0/
Suduva - Spartaks Jurmala 0:0 /prvi meč 1:0/
Žalgiris - Sevilja 0:5 (0:3) /prvi meč 0:1/
Kluž - Alaškert 5:0 (2:0) /prvi meč 2:0/
Zenit - Dinamo Minsk 8:1 (4:0, 1:0) /prvi meč 0:4/
Makabi T.A. - Pjunik 2:1 (0:1) /prvi meč 0:0/
Lucern - Olimpijakos 1:3 (0:1) /prvi meč 0:4/
Dinamo Brest - Apolon Limasol 1:0 (0:0) /prvi meč 0:4/
LASK - Bešiktaš 2:1 (1:0) /prvi meč 0:1/
Brondbi - Spartak 1:1 (0:0), prvi meč 2:0
Zrinjski - Ludogorec 1:1 (0:1), prvi meč 0:1
Atalanta - Hapeol 2:0 (0:0), prvi meč 4:1
Bazel - Vitese 1:0 (0:0), prvi meč 1:0
Didelanž - Legija 2:2 (2:1), prvi meč 2:1

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar