Све учесталија куповина гласова

Коалиција за слободне и поштене изборе “Под лупом” анализирала је понашање политичких странака пред почетак изборне кампање. Утврдили су да је кампања већ почела, куповина гласова је све учесталија, као и да се не поштују одредбе Изборног закона БиХ.

Босна и Херцеговина 16.08.2018 | 21:18
Све учесталија куповина гласова
Припреме за изборе су под лупом. Неправилности већ има, иако изборна кампања још није ни почела. Осамнаест политичких странака из БиХ је већ увелико прекршило закон и почело кампању прије времена, утврдили су у коалицији за поштене и слободне изборе "Под лупом".

Куповина гласова је већ постала учестала појава примјећена нуђењем новца или поклона за глас, поручују из коалиције "Под лупом".

Трговину мјестима у бирачким одборима највише ће изгледа искористити мале странке које су се масовно пријавиле за опште изборе ове године, иако углавном немају могућност проласка, тврде из те коалиције.

Предсједник Стратешког одбора коалиције "Под лупом" Вехид Шехић поручује да су најбитнија карика у изборном процесу чланови бирачких одбора.

"Да постоји одговорност код њих, не би били потребни ни скенери нити било какве провјере". казао је он.

Коалиција Под лупом је анализирала рад 143 локалне изборне комисије и код 10 је установљено да не поштују равноправност полова, а 14 комисија немају адекватне услове за рад.



БН ТВ 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

поп

16.08.2018 19:25

То је у овом систему нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били.

17.08.2018 05:09

Е мој поп, назалост нема овдје никаквог система. Ово је цудо невидјено.

Name

Пера

16.08.2018 21:12

У Фоци се цуда десавају . Само балвани возе балване :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

16.08.2018 21:56

НИКАД МИ НИЈЕ ЈАСНО КУПИТИ НЕШТО ШТО НИЈЕ ИСКРЕНО И ТВОЈЕ .КАКО НАРОД ОНДА СЛУША ТЕ ЉУДЕ А ОН ИХ КАО БИРАО И ПРАВИО ОД СЕБЕ БУДАЛУ. ДЕФИНИТИВНО СВИ СУ ПСИХИЈАТРИСКИ СЛУЧАЈЕВИ АКО СЕ ТО ЗЛО НЕ ЗАУСТАВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јјх

17.08.2018 21:49

Зар народ ко треба бити поштен а политицари непостени,па се обогатисе,ама бас ми се повраћа на те глупе приче.

ОДГОВОРИТЕ