Бокан: Звезда и Цедевита имају веће буџете!

"Ове године им дајемо предност у АБА лиги", рекао је први човек Будућности у најави нове сезоне.

Кошарка 18.08.2018 | 22:45
Бокан: Звезда и Цедевита имају веће буџете!
Будућност је формално почела сезону 2018/19.

Промоцијом екипе и појачања, Подгоричани су ове недеље "отворили" такмичарску годину у којој ће се вратити у Евролигу и заиграти уз најбоље тимове на континенту.

Руководство Будућности дочекало је важно лето веома амбициозно, па је ангажовало звучна појачања. Стигли су најбољи стрелац шпанске АЦБ лиге из 2017. године, Едвин Џексон, пре њега и званично најбољи играч ВТБ лиге за прошлу сезону, Коти Кларк, као и Ерл Кларк, бивши крилни центар Финикса, Орланда, Лејкерса, Кливленда, Њујорка, Бруклина...

Уз потписивање "појачаних" уговора са носиоцима шампионског тима из прошле сезоне -Немањом Гордићем, Николом Ивановићем и Филипом Баровићем, Подгоричани су довели и америчког плејмејкера Котија Крафта и тако оформили састав који многи виде као првог фаворита на "Јадрану".

Ипак, у најави предстојеће сезоне, председник Будућности Драган Бокан скида ту улогу са леђа свог тима и указује на то да су Цедевита и Црвена звезда мтс фаворити, јер, како је навео, имају већи буџет.

"Не пребацујемо притисак на друге или покушавамо да себе растеретимо, али и ове године дајемо предност Црвеној звезди и Цедевити у АБА лиги. Али, ми ћемо бити много јачи и много више конкурентни него прошле сезоне, у којој нас је тимски рад довео до тога да будемо члан Евролиге. Звезда и Цедевита имају већи буџет него Будућност, а ту су и Партизан, Олимпија и Морнар. АБА лига нам је приоритет, али никоме од 15 тимова у Евролиги нећемо лако дати бодове”, рекао је Бокан, а пренеле "Вијести".

Бокан је најавио да ће шеф за контролу услова Евролиге обићи реновирану "Морачу" 30. септембра, у утакмици против Крке и верује да ће до тада бити завршен "сваки квадрат".

Када је у питању сам клуб, Будућност је спровела велике промене.

"Утростручили смо број запослених, јер смо добили јасне сигнале Евролиге да клуб мора да функционише као озбиљно привредно друштво. Њима је много битније како ће клуб функционисати организационо, него како ће играчки изгледати", објаснио је први човек Будућности.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар