Bokan: Zvezda i Cedevita imaju veće budžete!

"Ove godine im dajemo prednost u ABA ligi", rekao je prvi čovek Budućnosti u najavi nove sezone.

Košarka 18.08.2018 | 22:45
Bokan: Zvezda i Cedevita imaju veće budžete!
Budućnost je formalno počela sezonu 2018/19.

Promocijom ekipe i pojačanja, Podgoričani su ove nedelje "otvorili" takmičarsku godinu u kojoj će se vratiti u Evroligu i zaigrati uz najbolje timove na kontinentu.

Rukovodstvo Budućnosti dočekalo je važno leto veoma ambiciozno, pa je angažovalo zvučna pojačanja. Stigli su najbolji strelac španske ACB lige iz 2017. godine, Edvin Džekson, pre njega i zvanično najbolji igrač VTB lige za prošlu sezonu, Koti Klark, kao i Erl Klark, bivši krilni centar Finiksa, Orlanda, Lejkersa, Klivlenda, Njujorka, Bruklina...

Uz potpisivanje "pojačanih" ugovora sa nosiocima šampionskog tima iz prošle sezone -Nemanjom Gordićem, Nikolom Ivanovićem i Filipom Barovićem, Podgoričani su doveli i američkog plejmejkera Kotija Krafta i tako oformili sastav koji mnogi vide kao prvog favorita na "Jadranu".

Ipak, u najavi predstojeće sezone, predsednik Budućnosti Dragan Bokan skida tu ulogu sa leđa svog tima i ukazuje na to da su Cedevita i Crvena zvezda mts favoriti, jer, kako je naveo, imaju veći budžet.

"Ne prebacujemo pritisak na druge ili pokušavamo da sebe rasteretimo, ali i ove godine dajemo prednost Crvenoj zvezdi i Cedeviti u ABA ligi. Ali, mi ćemo biti mnogo jači i mnogo više konkurentni nego prošle sezone, u kojoj nas je timski rad doveo do toga da budemo član Evrolige. Zvezda i Cedevita imaju veći budžet nego Budućnost, a tu su i Partizan, Olimpija i Mornar. ABA liga nam je prioritet, ali nikome od 15 timova u Evroligi nećemo lako dati bodove”, rekao je Bokan, a prenele "Vijesti".

Bokan je najavio da će šef za kontrolu uslova Evrolige obići renoviranu "Moraču" 30. septembra, u utakmici protiv Krke i veruje da će do tada biti završen "svaki kvadrat".

Kada je u pitanju sam klub, Budućnost je sprovela velike promene.

"Utrostručili smo broj zaposlenih, jer smo dobili jasne signale Evrolige da klub mora da funkcioniše kao ozbiljno privredno društvo. Njima je mnogo bitnije kako će klub funkcionisati organizaciono, nego kako će igrački izgledati", objasnio je prvi čovek Budućnosti.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar