Зашто је Марсељ запео за Радоњића?

Гарсија га познаје, на левој страни је само Окампос.  Зна га и Јошка Скоблар…

Фудбал 18.08.2018 | 18:00
Зашто је Марсељ запео за Радоњића?
Ђенова није могла да буде конкуретна, Штутгарт је појачао понуду на осам милиона, Севиља га и даље чека, али би Немања Радоњић, као што сте већ читали, каријеру могао да настави у Олимпику из Марсеја. Клуб са Велодрома послао је у Љутице Богдана понуду тешку 10 милиона евра, и показао спремност да суперсоничног Нишлију сачека до 29.августа. Тачније, да га промовише у појачање после двомеча између Црвене звезде и Ред Бул Салцбурга.

Када се погледа испод површине јасно је зашто је четвртопласирани клуб Француске спреман да иде до границе непристојне понуде и од Немање Радоњића направи најскупљег играча Црвене звезде у последњих 15 година. Прво и основно: репрезентативац Србије познат је  тренеру Звездиног ривала из финала Купа шампиона Рудију Гарсији. Француски тренер био је на клупи Роме, баш када је као суперталентовани тинејџер Радоњић стигао у Тригорију. Јасно је да тада један од најбољих играча Звезде није био спреман за највише домете, нити је могао да буде конкурентан у борби за такмичарски тим. Међутим, Руди Гарсијамогао је да сними његов потенцијал који је у последњих 18 месеци преточен у озбиљан квалитет.

Радоњићев трансфер на Азурну обалу могла би да погура још једна битна чињеница. На позицији левог крила други фаворит за освајање титуле у Француској, може да рачуна само на искусног Аргентинца Лукаса Окампоса. Ако би се трансфер Радоњића финиширао, сигурно је да би некадашње крило Милана било у предности. Тачније, Радоњић би вероватно имао улогу његове алтернативе, али би имао довољно минута да покаже шта зна. Посебно, што ће Марсељ играти на три фронта.

Такође, један од најважнијих људи у скаутинг служби Олимпика, легендарни Јосип Скоблар, добро познаје квалитете Звездиног јунака из Трнаве. Управо је Скоблар био прошле године на Маракани, гледао је дуел  против Арсенала… Тада се причало да би пут велике француске луке могли Ричмонд Боаћи и Мичел Доналд.Прича је брзо утихнула, јер поменути тандем није прошао Скобларов филтер. Стари ас је тада видео Радоњића и вероватно сигнализирао спортском директору Антонију Зубизарети да држи у фокусу крилног играча из Србије. Посебно, што Радоњић брзински може да одговори врло захтевној Лиги 1.

Радоњића би у Марсељу сачекао клуб сличан Црвеној звезди. Током мандата на Маракани, репрезентативац Србије је навикао да игра по притиском трофеја и великих очекивања фанова. Баш то би га сачекало на Велодрому….  Ускоро следе дани расплета.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар