Zašto je Marselj zapeo za Radonjića?

Garsija ga poznaje, na levoj strani je samo Okampos.  Zna ga i Joška Skoblar…

Fudbal 18.08.2018 | 18:00
Zašto je Marselj zapeo za Radonjića?
Đenova nije mogla da bude konkuretna, Štutgart je pojačao ponudu na osam miliona, Sevilja ga i dalje čeka, ali bi Nemanja Radonjić, kao što ste već čitali, karijeru mogao da nastavi u Olimpiku iz Marseja. Klub sa Velodroma poslao je u Ljutice Bogdana ponudu tešku 10 miliona evra, i pokazao spremnost da supersoničnog Nišliju sačeka do 29.avgusta. Tačnije, da ga promoviše u pojačanje posle dvomeča između Crvene zvezde i Red Bul Salcburga.

Kada se pogleda ispod površine jasno je zašto je četvrtoplasirani klub Francuske spreman da ide do granice nepristojne ponude i od Nemanje Radonjića napravi najskupljeg igrača Crvene zvezde u poslednjih 15 godina. Prvo i osnovno: reprezentativac Srbije poznat je  treneru Zvezdinog rivala iz finala Kupa šampiona Rudiju Garsiji. Francuski trener bio je na klupi Rome, baš kada je kao supertalentovani tinejdžer Radonjić stigao u Trigoriju. Jasno je da tada jedan od najboljih igrača Zvezde nije bio spreman za najviše domete, niti je mogao da bude konkurentan u borbi za takmičarski tim. Međutim, Rudi Garsijamogao je da snimi njegov potencijal koji je u poslednjih 18 meseci pretočen u ozbiljan kvalitet.

Radonjićev transfer na Azurnu obalu mogla bi da pogura još jedna bitna činjenica. Na poziciji levog krila drugi favorit za osvajanje titule u Francuskoj, može da računa samo na iskusnog Argentinca Lukasa Okamposa. Ako bi se transfer Radonjića finiširao, sigurno je da bi nekadašnje krilo Milana bilo u prednosti. Tačnije, Radonjić bi verovatno imao ulogu njegove alternative, ali bi imao dovoljno minuta da pokaže šta zna. Posebno, što će Marselj igrati na tri fronta.

Takođe, jedan od najvažnijih ljudi u skauting službi Olimpika, legendarni Josip Skoblar, dobro poznaje kvalitete Zvezdinog junaka iz Trnave. Upravo je Skoblar bio prošle godine na Marakani, gledao je duel  protiv Arsenala… Tada se pričalo da bi put velike francuske luke mogli Ričmond Boaći i Mičel Donald.Priča je brzo utihnula, jer pomenuti tandem nije prošao Skoblarov filter. Stari as je tada video Radonjića i verovatno signalizirao sportskom direktoru Antoniju Zubizareti da drži u fokusu krilnog igrača iz Srbije. Posebno, što Radonjić brzinski može da odgovori vrlo zahtevnoj Ligi 1.

Radonjića bi u Marselju sačekao klub sličan Crvenoj zvezdi. Tokom mandata na Marakani, reprezentativac Srbije je navikao da igra po pritiskom trofeja i velikih očekivanja fanova. Baš to bi ga sačekalo na Velodromu….  Uskoro slede dani raspleta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar