Митровић: Играч сам за Премијер лигу, доказаћу то!

"Знам да имам квалитет да играм у најјачем првенству на свету", поручује српски нападач на почетку своје "повратничке" сезоне у највишем енглеском рангу.

Фудбал 17.08.2018 | 23:30
Митровић: Играч сам за Премијер лигу, доказаћу то!
Иако је неизвесност овог лета трајала неочекивано дуго, Александар Митровић (23) ипак је остварио жељу да се врати код Славише Јокановића.

Фулам је српског центарфора платио 20,2 милиона евра и учинио га својим орвим нападачем у повратничкој сезони у Премијер лиги.

Пред Јокановићевим тимом сада је процес уигравања, јер је на Крејвен котиџ стигао потпуно нови састав (12 играча) и то углавном у последњој фази прелазног рока.

Када је у питању српски нападач, за њега нема превише непознаница у његовом новом-старом клубу.

"Осећам се као да нисам ни одлазио. Осећам се као код куће. Нема потребе да се навикавам. Знам како овај клуб функционише, како се у њему ради и како све функционише", рекао је Митровић у интервјуу за британски "Телеграф".

У прошлој епизоди са Јоканом, Митровић је постигао 12 голова у 17 наступа у Чемпионшипу. Фулам је у том периоду нанизао 23 утакмица без пораза, ушао у плеј-оф за попуну Премијер лиге и изборио пласман.

Навијачи су посебно заволели снажног шпица из Смедерева.

"То је мој стил игре и то је моја снага - да застанем, да играм леђима окренут голу... Прошле сезоне саиграчи су ме 'користили' на најбољи начин. Сада ме остали познају боље и покушаће да ме зауставе, али тако ће се створити простор за остале".

Иако је неколико пута истицао приврженост свом бившем клубу, Њукаслу, Митар се ипак није до краја скрасио у клубу са Сејнт Џејмс парка. Рафа Бенитез му није пружио праву прилику, а када је играо знао је и да уђе у проблеме, попут суспензије од три утакмице због ударања лактом у главу Мануела Ланзинија.

"Ово је први пут да се у Енглеској осећам заиста комфорно у неком систему и у начину на који мој тим игра. Мислим да менаџер и саиграчи знају моје квалитете и да покушавају да их користе на најбољи начин. Резултат тога били су моји голови из прошле сезоне и наше победе".

Некадашњи ђак и првотимац Партизана свестан је додатне одговорности коју му на леђа ставља велики новац који је Фулам издвојио да би га довео у клуб. Ипак, од тог изазова не бежи".

"Знам да ће бити тешко. Ово је боља лига (од Чемпионшипа), са много више квалитета, али знам знам да имам квалитет. Хоћу свима да покажем да могу да играм у најбољој лиги на свету и да у њој могу да постижем голове".

Енглески новинари закључују да је Митровић у разговору много блажи него што изгледа на терену, а он каже да је свестан да ће му се "судити" само на основу броја голова.

"Голови су као зависност. Када их дајете онда само желите да их буде што више".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар