Mitrović: Igrač sam za Premijer ligu, dokazaću to!

"Znam da imam kvalitet da igram u najjačem prvenstvu na svetu", poručuje srpski napadač na početku svoje "povratničke" sezone u najvišem engleskom rangu.

Fudbal 17.08.2018 | 23:30
Mitrović: Igrač sam za Premijer ligu, dokazaću to!
Iako je neizvesnost ovog leta trajala neočekivano dugo, Aleksandar Mitrović (23) ipak je ostvario želju da se vrati kod Slaviše Jokanovića.

Fulam je srpskog centarfora platio 20,2 miliona evra i učinio ga svojim orvim napadačem u povratničkoj sezoni u Premijer ligi.

Pred Jokanovićevim timom sada je proces uigravanja, jer je na Krejven kotidž stigao potpuno novi sastav (12 igrača) i to uglavnom u poslednjoj fazi prelaznog roka.

Kada je u pitanju srpski napadač, za njega nema previše nepoznanica u njegovom novom-starom klubu.

"Osećam se kao da nisam ni odlazio. Osećam se kao kod kuće. Nema potrebe da se navikavam. Znam kako ovaj klub funkcioniše, kako se u njemu radi i kako sve funkcioniše", rekao je Mitrović u intervjuu za britanski "Telegraf".

U prošloj epizodi sa Jokanom, Mitrović je postigao 12 golova u 17 nastupa u Čempionšipu. Fulam je u tom periodu nanizao 23 utakmica bez poraza, ušao u plej-of za popunu Premijer lige i izborio plasman.

Navijači su posebno zavoleli snažnog špica iz Smedereva.

"To je moj stil igre i to je moja snaga - da zastanem, da igram leđima okrenut golu... Prošle sezone saigrači su me 'koristili' na najbolji način. Sada me ostali poznaju bolje i pokušaće da me zaustave, ali tako će se stvoriti prostor za ostale".

Iako je nekoliko puta isticao privrženost svom bivšem klubu, Njukaslu, Mitar se ipak nije do kraja skrasio u klubu sa Sejnt Džejms parka. Rafa Benitez mu nije pružio pravu priliku, a kada je igrao znao je i da uđe u probleme, poput suspenzije od tri utakmice zbog udaranja laktom u glavu Manuela Lanzinija.

"Ovo je prvi put da se u Engleskoj osećam zaista komforno u nekom sistemu i u načinu na koji moj tim igra. Mislim da menadžer i saigrači znaju moje kvalitete i da pokušavaju da ih koriste na najbolji način. Rezultat toga bili su moji golovi iz prošle sezone i naše pobede".

Nekadašnji đak i prvotimac Partizana svestan je dodatne odgovornosti koju mu na leđa stavlja veliki novac koji je Fulam izdvojio da bi ga doveo u klub. Ipak, od tog izazova ne beži".

"Znam da će biti teško. Ovo je bolja liga (od Čempionšipa), sa mnogo više kvaliteta, ali znam znam da imam kvalitet. Hoću svima da pokažem da mogu da igram u najboljoj ligi na svetu i da u njoj mogu da postižem golove".

Engleski novinari zaključuju da je Mitrović u razgovoru mnogo blaži nego što izgleda na terenu, a on kaže da je svestan da će mu se "suditi" samo na osnovu broja golova.

"Golovi su kao zavisnost. Kada ih dajete onda samo želite da ih bude što više".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar