Велика побједа за ИТФ, Пикеа, али и Новака!

Дејвис куп се мења! Дејвис куп, једино признато репрезентативно такмичење у мушком тенису, доживеће велике промене у формату.

Тенис 17.08.2018 | 15:30
Велика побједа за ИТФ, Пикеа, али и Новака!
Како јављају светски медији Дејвис куп се више неће играти у току сезоне, већ ће се на крају сезоне одржати турнир који ће чинити 18 селекција.

За промену је било потребно да се с тим сагласе две трећине нација (од 140) и то се управо и десило, пошто је чак 71 одсто гласало за нови формат.

ИТФ је изложио бизнис план кроз који би ушло нешто око три милијарде долара за 25 година, а он био био финансиран од кинеске групе (Космос) коју је основао Ђерар Пике.

Поред Пикеа и ИТФ, ова информација сигурно је одбрадовала и Новака Ђоковића, који је вероватно био међу најгласнијима за промену система. Ђоковић је у неколико наврата јавно наглашавао да је потребно мењати Дејвис куп, а сада ће се то и догодити.

Дејвис куп такмичење је које траје сваке сезоне, подељено је у више група и зона, а током мечева репрезентације се надмећу током три дана викенда – два сингла, па дубл, и на крају поново два дуела у појединачној конкуренцији.

Међутим, многим тенисерима овакав формат не одговара, највише због пренатрпаног АТП календар и сада ће коначно доћи до промене.

Систем такмичења није још тачно употпуњен, али према спекулацијама циљ је да се организују турнир од 10 или 12 дана у Азији, на којем ће учествовати укупно 18 тимова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар