Велики тест за Пепа - играч каквог није губио!

Као тренер Барселоне и Бајерна, па и Манчестер ситија, Пеп Гвардиола пратио је бројне фудбалере на опоравке од повреда, али тешко да га је некад задесила овако компликована ситуација.

Фудбал 18.08.2018 | 14:00
Велики тест за Пепа - играч каквог није губио!
Најмање три месеца, а то значи четири рунде Лиге шампиона и дербије са Тотенхемом, Ливерпулом и Манчестер јунајтедом, менаџер шампиона Енглеске Пеп Гвардиола мораће да припрема без кључног фудбалера за успехе из претходне две сезоне, Кевина Де Брујнеа (27).

Белгијанац се на штакама појавио синоћ током премијере филма посвећеног походу "грађана" ка титули у Премијер лиги, након чега ће отпутовати у Барселону код доктора Рамона Сугата и обавити хируршки захват на лигаментима колена и то истог који је оперисао у јануару 2016. године.

Тада је паузирао два месеца и пропустио 12 утакмица, у којима је његово одсуство могло прилично јасно да се уочи у игри Манчестер ситија.

С њим у тиму, рачунајући од повратка у Енглеску из немачког Волфсбурга 2015. године, Сити је одиграо 91 утакмицу, забележио скор 59-21-11, постизао просечно 2,3 гола и освајао 2,2 бода, док је без њега на 20 мечева остварио скор 12-1-7, уз просек од 1,8 гола, односно 1,9 бода по сусрету.

Гвардиола ће сада морати да пронађе новог играча у везном реду, који ће преузети одговорност, а опције су Бернардо Силва, Илкај Гундоган, Давид Силва и млади Фил Фоден. Ово није први пут да се каталонски стручњак сусреће са озбиљним повредама својих првотимаца, било их је и у Барселони и у Бајерну, али тешко да се икада догодило да је остао без тако битног играча на старту сезоне и то само неколико дана по истеку прелазног рока.

Де Брујне је прошле сезоне са Ситијем освојио Премијер лигу, постигао је осам голова и имао је 16 асистенција.

Не постоји играч који је у претходне три сезоне забележио више асистнција у Премијер лиги од Де Брујнеа (43), који је међу тројицом најбољих и по броју креираних шанси (291) и по броју комплетираних пасова у противничкој трећини терена (2.260). У све три категорије на прва три места поред КДБ-а налазе се Кристијан Ериксен из Тотенхема и Месут Озил из Арсенала.

Сити се још није званично обратио јавности и одредио период опоравка, али "инсајдери" са "Етихада" тврде да се не ради о најтежој могућој повреди лигамената колена - кидању предњих укрштених лигамената - која по правилу захтева шест и више месеци паузе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар