Зашто досољавамо непробану супу?

Многи људи имају неку наизглед безазлену навику, али стручњаци упозоравају да она може бити и озбиљан „сигнал” који упућује на неке друге психолошке карактеристике.

Здравље 16.08.2018 | 12:00
Зашто досољавамо непробану супу?
Увек прочитате крај пре почетка књиге? Можда то звучи као безболна и занимљива навика, али ипак није. Стручњаци кажу да ако вам се то стално дешава, имате потребу да све ствари и ситуације држите под контролом. Истраживања показују да је у то укључен чак и страх од смрти или краја.

Уколико томе нисте склони, али зато без обзира на то где се и с ким налазите, увек гласно жваћете жваку, такође треба да размислите о себи. Ова навика је из угла науке доказ незрелости и неспособности да се донесу одлуке, па се "прежвакавају" ситуације пре него што се одлучи да се нешто уради.

С друге стране, неки људи се стално враћају кући да провере да ли су све искључили и закључали врата. Та потреба је производ несигурности, али и преосетљивости на спољне опасности које потенцијално вребају.

А, ако сте од оних који стално досољавају супу иако је нису ни пробали, значи да је у природи вашег бића жеља да докажете да сте ви тај који "соли" сопствени живот и управља собом и другима.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар