Од пет финала са Реалом, ми смо добили три...!

Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне рекао је да је за победу његовог тима над Реал Мадридом заслужна "дубина" састава којом располаже.

Фудбал 16.08.2018 | 15:15
Од пет финала са Реалом, ми смо добили три...!
"Ћоло" је подсетио и да је од пет финала које је одиграо против "краљевског клуба" победио у три укључујући и овај у Суперкупу Европе.

Међутим, два финала која је изгубио одлучивала су освајача Лиге шампиона.

"Измене су биле добре, дале су нам енергију и свежину, Кореа, Томас и Витоло. Током добре вечери за Косту дали су нам додатну снагу. Имамо одличну екипу. То је оно што нам треба, спремни и доступни играчи. У претходним финалима, било је више ствари које су нас спречавале да победимо. Победили смо у финалу Купа и Суперкупа Шпаније и сада смо победили и у Европи", рекао је Симеоне преноси УЕФА. 

Каже да Атлетику сада следује славље, али врло брзо и Валенсија у ЛаЛиги. Резимирајући Суперкуп даље, каже да је врло битан био први гол Дијега Косте постигнут после само 49 секунди. 

"Костин први гол нас је подигао. Пенал се касније десио у тренутку када је утакмица била 'ни тамо ни овамо', али смо били јаки и изједначили на 2:2", додаје Симеоне. 

Меч је након 2:2 за 90 минута отишао у продужетке, где је Атлетико дао још два гола (Саул 98, Коке 102) и победио 4:2. 

"Да поновим оно што сам рекао раније: од пет финала против Реал Мадрида, ако се добро сећам два су била у домаћим и три у европским такмичењима. Од тих пет, ми смо добили трипут - нисмо их победили у Лиги шампиона. Али, имамо свој стил, то не мења ни овај резултат и број датих голова. Наш стил се заснива на структури и стратегији, па 4:2 не мења тај стил", каже Симеоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар