Od pet finala sa Realom, mi smo dobili tri...!

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da je za pobedu njegovog tima nad Real Madridom zaslužna "dubina" sastava kojom raspolaže.

Fudbal 16.08.2018 | 15:15
Od pet finala sa Realom, mi smo dobili tri...!
"Ćolo" je podsetio i da je od pet finala koje je odigrao protiv "kraljevskog kluba" pobedio u tri uključujući i ovaj u Superkupu Evrope.

Međutim, dva finala koja je izgubio odlučivala su osvajača Lige šampiona.

"Izmene su bile dobre, dale su nam energiju i svežinu, Korea, Tomas i Vitolo. Tokom dobre večeri za Kostu dali su nam dodatnu snagu. Imamo odličnu ekipu. To je ono što nam treba, spremni i dostupni igrači. U prethodnim finalima, bilo je više stvari koje su nas sprečavale da pobedimo. Pobedili smo u finalu Kupa i Superkupa Španije i sada smo pobedili i u Evropi", rekao je Simeone prenosi UEFA. 

Kaže da Atletiku sada sleduje slavlje, ali vrlo brzo i Valensija u LaLigi. Rezimirajući Superkup dalje, kaže da je vrlo bitan bio prvi gol Dijega Koste postignut posle samo 49 sekundi. 

"Kostin prvi gol nas je podigao. Penal se kasnije desio u trenutku kada je utakmica bila 'ni tamo ni ovamo', ali smo bili jaki i izjednačili na 2:2", dodaje Simeone. 

Meč je nakon 2:2 za 90 minuta otišao u produžetke, gde je Atletiko dao još dva gola (Saul 98, Koke 102) i pobedio 4:2. 

"Da ponovim ono što sam rekao ranije: od pet finala protiv Real Madrida, ako se dobro sećam dva su bila u domaćim i tri u evropskim takmičenjima. Od tih pet, mi smo dobili triput - nismo ih pobedili u Ligi šampiona. Ali, imamo svoj stil, to ne menja ni ovaj rezultat i broj datih golova. Naš stil se zasniva na strukturi i strategiji, pa 4:2 ne menja taj stil", kaže Simeone.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar