Мелбурн понудио 2,9 милиона - Хонда одустао од пензије!

Јапански фудбалер Кеисуке Хонда рекао је да је планирао да заврши каријеру после Светског првенства у Русији, али се предомислио.

Фудбал 18.08.2018 | 22:00
Мелбурн понудио 2,9 милиона - Хонда одустао од пензије!
Разлог за то је јер му је аустралијски клуб Мелбурн Виктори понудио уговор.

Виктори је 32-годишњем Хонди понудио једногодишњи уговор вредан 2,9 милиона долара.

"Размишљао сам да завршим каријеру после Мундијала, али на срећу клуб ми је послао сјајну понуду која је променила моју каријеру", навео је он. 

Хонда је и селектор фудбалске репрезентације Камбоџе. Он је преузео репрезентацију недељу дана пошто је одлучио да потпише за Мелбурн. 

Он је рекао да се та два посла не сударају и да је "првенствено фудбалер Мелбурн Викторија". 

"Пре око четири месеца разговарао сам са челницима Фудбалског савеза Камбоџе и питао их да ли могу да будем селектор, а у исто време и фудбалер, а они су потврдно одговорили. Мелбурн виктори разуме моју ситуацију и поштује моје активности", каже јапански фудбалер. 

Хонда је власник једног фудбалског клуба у Камбоџи и води неколико фудбалских академија. Он планира да се путем видео линка редовно консултује са стручним штабом репрезентације и намерава да посећује Камбоџу свака два или три месеца. 

Хонда је каријеру почео у Нагоји, а играо је за холандски ВВВ Венло, ЦСКА из Москве, Милан и Пачуку. За репрезентацију Јапана, из које се повукао после Мундијала, одиграо је 98 утакмица и постигао 37 голова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар