Melburn ponudio 2,9 miliona - Honda odustao od penzije!

Japanski fudbaler Keisuke Honda rekao je da je planirao da završi karijeru posle Svetskog prvenstva u Rusiji, ali se predomislio.

Fudbal 18.08.2018 | 22:00
Melburn ponudio 2,9 miliona - Honda odustao od penzije!
Razlog za to je jer mu je australijski klub Melburn Viktori ponudio ugovor.

Viktori je 32-godišnjem Hondi ponudio jednogodišnji ugovor vredan 2,9 miliona dolara.

"Razmišljao sam da završim karijeru posle Mundijala, ali na sreću klub mi je poslao sjajnu ponudu koja je promenila moju karijeru", naveo je on. 

Honda je i selektor fudbalske reprezentacije Kambodže. On je preuzeo reprezentaciju nedelju dana pošto je odlučio da potpiše za Melburn. 

On je rekao da se ta dva posla ne sudaraju i da je "prvenstveno fudbaler Melburn Viktorija". 

"Pre oko četiri meseca razgovarao sam sa čelnicima Fudbalskog saveza Kambodže i pitao ih da li mogu da budem selektor, a u isto vreme i fudbaler, a oni su potvrdno odgovorili. Melburn viktori razume moju situaciju i poštuje moje aktivnosti", kaže japanski fudbaler. 

Honda je vlasnik jednog fudbalskog kluba u Kambodži i vodi nekoliko fudbalskih akademija. On planira da se putem video linka redovno konsultuje sa stručnim štabom reprezentacije i namerava da posećuje Kambodžu svaka dva ili tri meseca. 

Honda je karijeru počeo u Nagoji, a igrao je za holandski VVV Venlo, CSKA iz Moskve, Milan i Pačuku. Za reprezentaciju Japana, iz koje se povukao posle Mundijala, odigrao je 98 utakmica i postigao 37 golova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar