Станари на улици у Новом Саду

Неколико породица у Доситејевој улици у Новом Саду тренутно се налази на улици, након што су побегли из својих станова, јер су зидови почели да се урушавају.

Србија 15.08.2018 | 22:26
Станари на улици у Новом Саду
Како тврде станари, урушавање зидова је почело због радова у Доситејевој 9, где инвеститор припрема терен за градњу стамбене зграде, јавља ИнфоНет Војводина.

“Био сам у соби данас поподне кад је почело да пуцкета. Гледао сам како се зид одваја милиметар по милиметар. Ћошак зида почео је да пуцкета. Нисам могао да верујем шта гледам! Почео је патос да се одваја, регал који је био на том зиду који се урушио је пао, све ствари из њега су поиспадале”, у једном даху у изјави за ИнфоНет Војводина, препричава данашњу трауму коју је доживео Тибор Нанаши, један од станара. 

Станари дворишних станова у Доситејевој улици, објашњавају како су се уопште нашли у оваквој ситуацији, која је резултирала тако што су вечерас сви на улици, побегли из станова, чији су зидови почели да се урушавају. 

“Инвеститор је у Доситејевој 9 почео да припрема терен за изградњу стамбене зграде. Почели су да поткопавају, у дубину четири метра. Наводно су хтели тиме да ојачају И наш зид, јер су ово куће старе више од 50 година, а нама је од почетка било јасно да то неће да изађе на добро. Ништа није урадио, џаба је трошио арматуру, сад је направио још већи проблем”, објашава Тибор Нанаши. 

Он каже да су најугроженији станари с леве стране, њих тринаесторо, који живе у шест станова, док њихове комшије са десне стране нису толико угрожени.

“Ово су све куће од черпића. Почели су да копају испод, да поткопавају и видели да је опасно да се копа испод темеља. Сада су дошли дотле да су нам попуцали зидови И ово је, верујте ми, у стању да се сад сруши цео кров. Не знам, једноставно не могу да вам опишем како се мис ада осећамо”, рекао је узнемирено саговорник ИнфоНета.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

западњак

15.08.2018 20:48

На западу се у оваквим ситуацијама блокира сва имовина фирме која изводи радове, власника и све његово до четвртог кољенаКасније се из те имовина намире оштечени а власнику шта остане ако остане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.08.2018 22:55

Ејс па ми би мало да будемо запад па не би па бинпанне би.. а ко ће Србоват ?

Name

@ре како није

16.08.2018 10:24

У праву си битније је србовање него нормалан живот