Stanari na ulici u Novom Sadu

Nekoliko porodica u Dositejevoj ulici u Novom Sadu trenutno se nalazi na ulici, nakon što su pobegli iz svojih stanova, jer su zidovi počeli da se urušavaju.

Srbija 15.08.2018 | 22:26
Stanari na ulici u Novom Sadu
Kako tvrde stanari, urušavanje zidova je počelo zbog radova u Dositejevoj 9, gde investitor priprema teren za gradnju stambene zgrade, javlja InfoNet Vojvodina.

“Bio sam u sobi danas popodne kad je počelo da pucketa. Gledao sam kako se zid odvaja milimetar po milimetar. Ćošak zida počeo je da pucketa. Nisam mogao da verujem šta gledam! Počeo je patos da se odvaja, regal koji je bio na tom zidu koji se urušio je pao, sve stvari iz njega su poispadale”, u jednom dahu u izjavi za InfoNet Vojvodina, prepričava današnju traumu koju je doživeo Tibor Nanaši, jedan od stanara. 

Stanari dvorišnih stanova u Dositejevoj ulici, objašnjavaju kako su se uopšte našli u ovakvoj situaciji, koja je rezultirala tako što su večeras svi na ulici, pobegli iz stanova, čiji su zidovi počeli da se urušavaju. 

“Investitor je u Dositejevoj 9 počeo da priprema teren za izgradnju stambene zgrade. Počeli su da potkopavaju, u dubinu četiri metra. Navodno su hteli time da ojačaju I naš zid, jer su ovo kuće stare više od 50 godina, a nama je od početka bilo jasno da to neće da izađe na dobro. Ništa nije uradio, džaba je trošio armaturu, sad je napravio još veći problem”, objašava Tibor Nanaši. 

On kaže da su najugroženiji stanari s leve strane, njih trinaestoro, koji žive u šest stanova, dok njihove komšije sa desne strane nisu toliko ugroženi.

“Ovo su sve kuće od čerpića. Počeli su da kopaju ispod, da potkopavaju i videli da je opasno da se kopa ispod temelja. Sada su došli dotle da su nam popucali zidovi I ovo je, verujte mi, u stanju da se sad sruši ceo krov. Ne znam, jednostavno ne mogu da vam opišem kako se mis ada osećamo”, rekao je uznemireno sagovornik InfoNeta.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zapadnjak

15.08.2018 22:48

Na zapadu se u ovakvim situacijama blokira sva imovina firme koja izvodi radove, vlasnika i sve njegovo do četvrtog koljenaKasnije se iz te imovina namire oštečeni a vlasniku šta ostane ako ostane.

ODGOVORITE
Name

Re

16.08.2018 00:55

Ejs pa mi bi malo da budemo zapad pa ne bi pa binpanne bi.. a ko će Srbovat ?

Name

@re kako nije

16.08.2018 12:24

U pravu si bitnije je srbovanje nego normalan život