Шок за ''Грађане'' - Де Брујне паузира два мјесеца?!

Белгијанац доживео повреду колену сличну оној из 2016. године.  Жесток ударац за Сити: Де Брујнеу страдало колено.  Најбољи асистент шампиона Енглеске доживео повреду на тренингу и по свему судећи чека га дуга пауза.

Фудбал 17.08.2018 | 17:00
Шок за ''Грађане'' - Де Брујне паузира два мјесеца?!
Велики ударац за Манчестер Сити! Један од најважнијих првотимаца Кевин Де Брујне доживео је данас повреду колена и прети му вишемесечна пауза.

Информацију је пре пола сата најпре објавио поуздани Твитер налог Цитy Wатцх, а малочас је исто то обелоданио и добро обавештени белгијски новинар Кристоф Теру. 

Они су пренели да је повреда лигамената колена слична оној коју је Кевин доживео на утакмици против Евертона у јануару 2016. године. Де Брујне је тада паузирао пуна два месеца, а слична судбина би могла да га задеси и сада. 

Белгијанац је протеклог викенда у тријумфу над Арсеналом од 2:0 одиграо прве минуте после Светског првенства и план Пепа Гвардиоле је био да га постепено укључи у тренажни процес.

Сити зато очекују турбулентне недеље без најбољег фудбалера, али једина утеха је што им у Премијер лиги, током Де Брујнеове паузе, следи шест узастопних утакмица са екипама које су ушле у виши ранг у последње две сезоне. 

Манчестер сити почео је одбрану титуле рутинском победом против Арсенала, а прави и велики разлог за бригу добио је после утакмице - на тренингу у среду.

Белгијски везиста Кевин Де Брујне (27) доживео је повреду колена у клупском тренинг центру и енглески медији пишу да би могао да одсуствује три месеца.

Незванично, креатор чак 33 Ситијева поготка прошле сезоне (12 је дао, а 21 наместио) доживео је повреду колатералног лигамента колена (са спољашње стране зглоба колена). Бол је осетио док је радио са екипом на поподневном тренингу, на терену.

Шампион Енглеске огласио се саопштењем: "Кевин Де Брујне је подвргнут тестовима десног колена након што се повредио на тренингу. Тежина проблема још није позната и обавестићемо јавност новим информацијама".

Пеп Гвардиола у сваком случају до даљег неће рачунати на једног од најважнијих играча.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар