Šok za ''Građane'' - De Brujne pauzira dva mjeseca?!

Belgijanac doživeo povredu kolenu sličnu onoj iz 2016. godine.  Žestok udarac za Siti: De Brujneu stradalo koleno.  Najbolji asistent šampiona Engleske doživeo povredu na treningu i po svemu sudeći čeka ga duga pauza.

Fudbal 17.08.2018 | 17:00
Šok za ''Građane'' - De Brujne pauzira dva mjeseca?!
Veliki udarac za Mančester Siti! Jedan od najvažnijih prvotimaca Kevin De Brujne doživeo je danas povredu kolena i preti mu višemesečna pauza.

Informaciju je pre pola sata najpre objavio pouzdani Tviter nalog City Watch, a maločas je isto to obelodanio i dobro obavešteni belgijski novinar Kristof Teru. 

Oni su preneli da je povreda ligamenata kolena slična onoj koju je Kevin doživeo na utakmici protiv Evertona u januaru 2016. godine. De Brujne je tada pauzirao puna dva meseca, a slična sudbina bi mogla da ga zadesi i sada. 

Belgijanac je proteklog vikenda u trijumfu nad Arsenalom od 2:0 odigrao prve minute posle Svetskog prvenstva i plan Pepa Gvardiole je bio da ga postepeno uključi u trenažni proces.

Siti zato očekuju turbulentne nedelje bez najboljeg fudbalera, ali jedina uteha je što im u Premijer ligi, tokom De Brujneove pauze, sledi šest uzastopnih utakmica sa ekipama koje su ušle u viši rang u poslednje dve sezone. 

Mančester siti počeo je odbranu titule rutinskom pobedom protiv Arsenala, a pravi i veliki razlog za brigu dobio je posle utakmice - na treningu u sredu.

Belgijski vezista Kevin De Brujne (27) doživeo je povredu kolena u klupskom trening centru i engleski mediji pišu da bi mogao da odsustvuje tri meseca.

Nezvanično, kreator čak 33 Sitijeva pogotka prošle sezone (12 je dao, a 21 namestio) doživeo je povredu kolateralnog ligamenta kolena (sa spoljašnje strane zgloba kolena). Bol je osetio dok je radio sa ekipom na popodnevnom treningu, na terenu.

Šampion Engleske oglasio se saopštenjem: "Kevin De Brujne je podvrgnut testovima desnog kolena nakon što se povredio na treningu. Težina problema još nije poznata i obavestićemo javnost novim informacijama".

Pep Gvardiola u svakom slučaju do daljeg neće računati na jednog od najvažnijih igrača.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar