Драгић: Волим "вјечите", али мало више Звезду!

Словеначки бек српских коријена у интервјуу за МОНДО говорио о Еуробаскету, свом идолу из дјетињства, предстојећој сезони Евролиге, Жељку Обрадовићу и НБА лиги, као и о београдским "вјечитим" ривалима. . .

Кошарка 16.08.2018 | 23:10
Драгић: Волим "вјечите", али мало више Звезду!
Кошаркаш Анадолу Ефеса имао је пех на претходном Европском првенству, када су "змајчеки" освојили златну медаљу и то побједом у финалу над Србијом (85:93).

Његов рођени брат Горан Драгић је био МВП Еуробаскета и свакако најзаслужнији за освојену титулу првака Европе, а Зоран је у интервјуу за наш портал истакао да су му тада биле јако "помијешане емоције" јер "није знао за кога да навија".

Признао је то у Лакташима, гдје је са братом Гораном дошао у посјету александровачкој Игокеи.

"Био сам уз Словенију, мада јако поштујем Србију јер ми је отац Србин. Најбоље од свега је што су у финалу играли Србија и Словенија. То смо сви очекивали. Никад нисам имао тако помијешане емоције, желио сам да побиједи Словенија, а уствари и нисам. Осим тога, био сам повријеђен, па нисам могао да помогнем на терену, што је теже него кад играте", почео је Драгић причу за МОНДО.

"Орлови" су тада наступили практично без стартне петорке попут Николе Јокића, Марка Симоновића, Мирослава Радуљице, Немање Бјелице и Милоша Теодосића, који је један од најбољих екс- југословенских играча у историји овог спорта.

За Драгића је међутим, најбољи један други српски кошаркаш...

"Прије мог брата, који је направио сјајан успјех у каријери, увијек сам волио Дејана Бодирогу.Имао је сјајне финте, био је шмекер! Сјећам се да сам га као клинац са оцем чекао два сата у Љубљани, када су играли Барселона и Олимпија. Добио сам од њега тада аутограм. Био је мој узор, права кошаркашка суперзвијезда".

Бек турског Анадолу Ефеса мишљења је да ће ове сезоне у Евролиги два клуба сигурно наступити на завршном турниру.

"Тешко је прогнозирати, али увијек ће ЦСКА бити на Фајнал фору. Московљани су велесила, имају огроман буџет, одличне играче...Руски тим увијек задржи скоро комплетан костур тима, шест седам најважнијих кошаркаша. Поред њих, Фенербахче је такође увијек у завршници. Доказали су се као европски прваци, а имају и најбољег тренера у Европи (Жељко Обрадовић, прим.аут).Од осталих фаворита, ту су Реал Мадрид, иако им је отишло пар играча, као и наравно Олимпијакос".

Драгић је додао да је Жељко Обрадовић сјајан тренер, који би без проблема могао да води неки НБА клуб, али је увјерен да то стратег Фенера не жели.

"Освојио је све у Европи, мислим да има 10 освојених трофеја у Евролиги. Да је желио да оде у НБА лигу, већ би отишао, мада мислим да Жоц не жели да оде 'преко баре'. Вјерујем да је то хтио, могао је сигурно већ да ради у САД, било као први тренер или у најгорем случају асистент првог тренера".

Обрадовић је осим што је легенда европске и свјетске кошарке, поникао у Партизану, алиДрагићево срце куца "мрву више" за црвено-бијеле.

"Никад нисам био загрижен навијач. У мојој породици су сви помијешани - отац рецимо навија за Партизан, а стриц за Црвену звезду, тако да су ми оба тима прирасла срцу. Увијек је сјајна атмосфера у Београду, игра се добра кошарка и то је оно што највише волим. Бодрим црно или црвено-бијеле кад год да играју против неког другог тима, а кад играју међусобно, у 'вјечитом дербију', мало ме срце више вуче на Звезду", закључио је словеначки репрезентативац.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар