Dragić: Volim "vječite", ali malo više Zvezdu!

Slovenački bek srpskih korijena u intervjuu za MONDO govorio o Eurobasketu, svom idolu iz djetinjstva, predstojećoj sezoni Evrolige, Željku Obradoviću i NBA ligi, kao i o beogradskim "vječitim" rivalima. . .

Košarka 16.08.2018 | 23:10
Dragić: Volim "vječite", ali malo više Zvezdu!
Košarkaš Anadolu Efesa imao je peh na prethodnom Evropskom prvenstvu, kada su "zmajčeki" osvojili zlatnu medalju i to pobjedom u finalu nad Srbijom (85:93).

Njegov rođeni brat Goran Dragić je bio MVP Eurobasketa i svakako najzaslužniji za osvojenu titulu prvaka Evrope, a Zoran je u intervjuu za naš portal istakao da su mu tada bile jako "pomiješane emocije" jer "nije znao za koga da navija".

Priznao je to u Laktašima, gdje je sa bratom Goranom došao u posjetu aleksandrovačkoj Igokei.

"Bio sam uz Sloveniju, mada jako poštujem Srbiju jer mi je otac Srbin. Najbolje od svega je što su u finalu igrali Srbija i Slovenija. To smo svi očekivali. Nikad nisam imao tako pomiješane emocije, želio sam da pobijedi Slovenija, a ustvari i nisam. Osim toga, bio sam povrijeđen, pa nisam mogao da pomognem na terenu, što je teže nego kad igrate", počeo je Dragić priču za MONDO.

"Orlovi" su tada nastupili praktično bez startne petorke poput Nikole Jokića, Marka Simonovića, Miroslava Raduljice, Nemanje Bjelice i Miloša Teodosića, koji je jedan od najboljih eks- jugoslovenskih igrača u istoriji ovog sporta.

Za Dragića je međutim, najbolji jedan drugi srpski košarkaš...

"Prije mog brata, koji je napravio sjajan uspjeh u karijeri, uvijek sam volio Dejana Bodirogu.Imao je sjajne finte, bio je šmeker! Sjećam se da sam ga kao klinac sa ocem čekao dva sata u Ljubljani, kada su igrali Barselona i Olimpija. Dobio sam od njega tada autogram. Bio je moj uzor, prava košarkaška superzvijezda".

Bek turskog Anadolu Efesa mišljenja je da će ove sezone u Evroligi dva kluba sigurno nastupiti na završnom turniru.

"Teško je prognozirati, ali uvijek će CSKA biti na Fajnal foru. Moskovljani su velesila, imaju ogroman budžet, odlične igrače...Ruski tim uvijek zadrži skoro kompletan kostur tima, šest sedam najvažnijih košarkaša. Pored njih, Fenerbahče je takođe uvijek u završnici. Dokazali su se kao evropski prvaci, a imaju i najboljeg trenera u Evropi (Željko Obradović, prim.aut).Od ostalih favorita, tu su Real Madrid, iako im je otišlo par igrača, kao i naravno Olimpijakos".

Dragić je dodao da je Željko Obradović sjajan trener, koji bi bez problema mogao da vodi neki NBA klub, ali je uvjeren da to strateg Fenera ne želi.

"Osvojio je sve u Evropi, mislim da ima 10 osvojenih trofeja u Evroligi. Da je želio da ode u NBA ligu, već bi otišao, mada mislim da Žoc ne želi da ode 'preko bare'. Vjerujem da je to htio, mogao je sigurno već da radi u SAD, bilo kao prvi trener ili u najgorem slučaju asistent prvog trenera".

Obradović je osim što je legenda evropske i svjetske košarke, ponikao u Partizanu, aliDragićevo srce kuca "mrvu više" za crveno-bijele.

"Nikad nisam bio zagrižen navijač. U mojoj porodici su svi pomiješani - otac recimo navija za Partizan, a stric za Crvenu zvezdu, tako da su mi oba tima prirasla srcu. Uvijek je sjajna atmosfera u Beogradu, igra se dobra košarka i to je ono što najviše volim. Bodrim crno ili crveno-bijele kad god da igraju protiv nekog drugog tima, a kad igraju međusobno, u 'vječitom derbiju', malo me srce više vuče na Zvezdu", zaključio je slovenački reprezentativac.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar